Formula magică a lui Louise Hay: Banii vor veni mai repede decât vei reuși să îi cheltui!

Louise Hay a fost o scriitoare americană, una dintre fondatoarele mișcării self help, autoarea a peste 30 de bestselleruri, precum și susținătoarea unei filosofii deosebite, care susține că fiecare om este în stare să se vindece singur, cu puterea gândirii pozitive. Dar astăzi nu vom vorbi despre sănătate, ci despre bani. Hay era ferm convinsă că puterea gândului te poate elibera de problemele fiziologice, emoționale și financiare.

Cum să atragi banii și prosperitatea?

Scriitoarea își îndemna cititorii să scape de prejudecăți și să-și extindă orizonturile gândirii. Hay considera că viziunile noastre despre bani sunt mult prea înguste și limitate, fiind influențate de stereotipuri și prejudecăți. De exemplu, avem obiceiul să folosim fraze dezavantajoase din categoria: “Vreau să plec la Paris, dar nu am bani”; “Mi-aș lua iPhone dacă aș avea bani”; “Nu merg cu voi pentru că nu am bani” etc.

În acest fel, banii devin un impediment în calea prosperității. Și din moment ce nu există bani, potențiala călătorie este anulată încă înainte de a fi posibilă. Louise Hay susținea că e mult mai productiv și constructiv să-ți imaginezi o plimbare pe străzile Parisului fără grija banilor. Cu alte cuvinte, gândurile tale trebuie să se concentreze asupra obiectivului, nu pe absența mijloacelor financiare. Iar universul te va ajuta, într-un fel sau altul, să-ți atingi scopul.

Deși unii au o atitudine sceptică față de tehnica vizualizării și puterea gândirii, rezultatele scriitoarei vorbesc de la sine. Hay a trăit 90 de ani, iar cărțile sale au fost vândute în peste 50 de milioane de exemplare, ceea ce în mod evident, înseamnă bani. Louise Hay era femeia care credea în afirmații.

Ce sunt afirmațiile?

Afirmațiile sunt formule pozitive de auto-hipnoză. Autoarea era convinsă că simpla repetare a lor este suficientă pentru a programa subconștientul pe calea cea dreaptă. Dar ca formula să funcționeze, trebuie respectate două condiții. Afirmațiile trebuie să fie sincere și nu trebuie să stai cu mâinile în sân.

Cu alte cuvinte, trebuie să continui să te dezvolți, având o abordare cât mai pozitivă și optimistă asupra vieții. Ea considera că anume programarea subconștientului și dezvoltarea spirituală îi ajută pe oameni să atingă succesul.

Louise Hay le recomandă cititorilor să practice vizualizarea obiectivelor și repetarea afirmațiilor în fiecare dimineață, pentru a da un ritm sănătos întregii zile. Atât timp cât gândești pozitiv și te concentrezi asupra scopurilor tale, schimbarea va fi posibilă. Aceleași convingeri le avea și celebrul psiholog american, Dale Carnegie, care spunea că fiecare zi este o nouă viață pentru un om cu adevărat înțelept. Iată câteva exemple de afirmații care pot atrage banii și prosperitatea:

– Iubesc banii și banii mă iubesc pe mine;

– Sunt în stare să obțin venituri mari;

– Voi crește financiar indiferent de circumstanțe;

– Îmi permit să câștig mulți bani;

– Întotdeauna primesc ceea ce vreau;

– Sunt un magnet pentru bani;

– Munca îmi aduce plăcere și bani;

– Câștig mulți bani pentru a trăi confortabil și a avea de toate;

Citește și: Fii mereu ocupat: 20 de învățături valoroase de la celebrul psiholog, Dale Carnegie!