Feng Shui pentru casă: Cum să atragi sănătatea și bunăstarea în casa ta!

Feng Shui este o practică taoistă de organizare a spațiului, care constă în alegerea celui mai bun loc pentru fiecare obiect din casa ta, astfel încât să trăiești în armonie și prosperitate. Principiile acestui concept sunt folosite de milioane de oameni din întreaga lume, și în ciuda gurilor rele, pentru ei metoda chiar funcționează. Hai să vedem care sunt regulile de bază ale acestei tradiții milenare, care poate aduce confortul și bunăstarea în casa ta.

Feng Shui în casa ta

Feng Shui se traduce literalmente ca „vânt și apă”, două motive care în China sunt asociate cu echilibrul, sănătatea și prosperitatea. În antichitate, chinezii erau ferm convinși că bunăstarea lor depinde de locul în care trăiesc.

Aceștia studiau cu atenție peisajul și terenul unde aveau de gând să trăiască, de unde suflă vântul, de unde bate soarele, ce se întâmplă când cad precipitații, cum trebuie amenajat interiorul.

Experiența seculară a lor s-a cristalizat în principiile Feng Shui, care nu sunt bazate pe misticism, ci pe geometrie și pe modul cum simțeau ei lucrurile, pe experiența emoțională pe care o trăiau. De exemplu, se considera că locuința ideală trebuie să aibă forma unui pătrat.

Arta Feng Shui în casă

Învățătura asiatică distinge două tipuri de energie – constructivă (qi) și distructivă (sha). Prima aduce sănătatea și bunăstarea, iar cea din urmă e responsabilă de nenorociri. Potrivit învățăturilor Feng Shui, atunci când fluxurile de energie din casă sunt perturbate, omul care locuiește acolo va fi întotdeauna obosit, somnolent și lipsit de energie, chiar dacă doarme suficient de mult.

Pentru a preveni această situație, trebuie să respecți câteva principii cât se poate de simple. Folosește pătratul Lo Shu, unul din principalele instrumente Feng Shui, necesar pentru delimitarea hotarelor energetice. Poți suprapune pătratul pe proiectul locuinței, pentru a evidenția zonele corespunzătoare. Celula centrală este cea mai importantă, deoarece răspunde de sănătate.

Principii Feng Shui

– Alege o casă cu vedere bună de la fereastră;

– Ușa de la intrare trebuie să fie curată și bine iluminată;

– Patul din dormitor trebuie amplasat așa încât să-i vezi pe cei care intră în cameră;

– Deasupra patului nu se agață obiecte suspendate, de exemplu, lustre;

– Plita de bucătărie nu trebuie amplasată în centru;

– Menține ordinea în interiorul casei;

– Dormi cu capul spre est;

– Pune o pernuță pentru meditație în sectorul 5, conform pătratului Lo Shu, care este responsabil de sănătate;

– Centrul casei trebuie iluminat cu lumină caldă și decorat cu o lampă frumoasă;

– Scapă de lucrurile vechi, care atrag energia negativă;

– În sectorul 5 agață un tablou cu peisaje;

– Nu lăsa lucrurile nereparate;

– Nu lăsa locuri întunecate în casă;

– Încrede-te în propriile simțuri;

– Nu așeza scaunele cu spatele la fereastră;

– Așează un bol de cristal pe masă;

Înconjurându-te cu un minim de obiecte frumoase și scăpând de lucrurile inutile din casa ta, îți va fi mult mai ușor să atingi echilibrul mental, emoțional și spiritual. Înlocuind un portret vechi cu un tablou frumos, vei înlocui energia negativă cu cea pozitivă. Iar ordinea, la rândul său, ajută la găsirea echilibrului emoțional, îți structurează gândurile și îți potolește emoțiile.

Dacă credințele chinezești nu sunt pe placul tău, îți propunem o abordare practică și contemporană a aceleași probleme, care va readuce ordinea și confortul, nu doar în casa, ci și în viața ta. Află mai jos despre ce este vorba:

Citește și: Menajul ca terapie: 4 obiceiuri zilnice pentru a păstra ordinea atât în casă, cât și în viață!