Femeile care nu aleargă după bărbați sunt mai fericite: Iată de ce!

De ce unele femei nu pot să-și controleze sentimentele și se află într-o dependență permanentă față de bărbați?

Probabil, pentru că dragostea pentru ele este sensul vieții, iar restul contează mult mai puțin. Probabil, pentru că nu au interese, scopuri sau viziuni. Probabil, din cauza faptului că se simt vulnerabile și au nevoie de suport emoțional și material. Probabil, pentru că au stimă și încredere scăzută de sine. Probabil, pentru că se tem să rămână singure cu sine.

Cert este că de cele mai multe ori pentru aceste femei contează să aibă un bărbat alături, și nu contează întotdeauna dacă este iubită sau nu. Și nu contează întotdeauna ce bărbat le însoțește, atât timp cât este.

O modalitate de a se afirma? Da, dacă în acest fel, o femeie capătă încredere de sine. Dacă sentimentele sunt reciproce, ea este fericită, dar dacă nu, se simte vinovată pentru tot.

Pe de altă parte, femeie singure, care nu simt necesitatea de a avea un bărbat alături, de cele mai multe ori sunt persoane independente, care știu ce vor în viață, care nu se tem să fie responsabile de propria viață și care nu au nevoie de compania altcuiva pentru a se simți bine.

Femeile care savurează singurătatea, o fac pentru că vor să fie libere, pentru că libertatea este cea mai valoare, iar o relație înseamnă întotdeauna mai puține libertăți. O astfel de femeie nu e gata să renunțe la libertatea ei pentru oricine.

Adevărul e că o persoană echilibrată, realizată, împlinită emoțional și sigură de sine – nu are nevoie neapărat de un partener. Asta nu înseamnă că toți oamenii care fac un cuplu sunt neîmpliniți. Asta înseamnă că cu cât o persoană este mai fericită, cu atât este mai puțin dependentă de alții. Și nu simte nevoia să aibă pe cineva alături cu orice preț.