Fără voia mea m-am născut și o să mor. Lăsați-mă măcar să trăiesc cum vreau!

„Mulți oameni mor la 25 de ani, dar nu sunt îngropați decât la 75.” (Benjamin Franklin)

Cu părere de rău, doar o parte dintre noi trăiesc cu adevărat și nu cea mai mare. Adesea nu facem decât să pretindem că trăim și nimic mai mult. În interiorul nostru ceva a murit, ceva care este cu adevărat important.

Ne-am dezvățat să trăim cu certitudine și nu înțelegem de ce. Răspunsul este foarte simplu. Pentru că nu avem un motiv s-o facem. Nu avem de ce, pentru ce și pentru cine să trăim. Nu ne considerăm demni de o viață deplină, dar credem că ne este dat să suportăm această viață până la 75 de ani și numai după asta să trecem în neființă. Deși, la nivel spiritual, totul se întâmplă mult mai devreme.

Cel mai trist este că nici măcar nu avem un motiv să murim în adevăratul sens al cuvântului. Iar neavând un motiv, nici să trăim și nici să murim, stăm undeva în vid și trecem prin viață absenți și debusolați și ne trezim la sfârștit că am avut o viață inutilă.

Pentru ca să trecem de această dilemă e nevoie să aflăm pentru noi înșine măcar unul dintre acele două motive.

Fie găsim motivul de a trăi, fie de a muri.

Cei mai nefericiți nu sunt cei care nu au bani, dar cei care nu au un scop în viață. Gândește-te ce poți oferi acestei lumi, ce poți adăuga la ea, ce poți schimba, ce poți îmbunătăți. În ziua în care vei găsi un scop, vei trăi cu adevărat și te vei bucura de viață.

Iar într-o zi, în funcție de cât de ușor vei găsi primul motiv, va trebui să-l găsești și pe al doilea. Va trebui să ai un motiv de a pleca din această lume. Indiferent îți place de ea sau o urăști, ești bolnav sau sănătos, într-o zi, va trebui să mori.

De aceea, savurează fiecare moment, dă-i vitamine sub formă de bucurii sufletului. Fii fericit și fă-i fericiți pe alții. Trăiește-ți viața așa cum vrei!