Ești ceea ce gândești: 5 gânduri care îți vor face viața mai bună!

Imaginea ta de sine, adică modul în care te vezi și te simți pe tine, poate fi schimbată în orice moment, indiferent ce vârstă ai. Pentru asta, este foarte important să vorbești cu tine. A vorbi cu tine înseamnă a formula și a pronunța afirmații corecte. De exemplu:

1. Am început să lupt cu lenea / Mă lupt cu lenea

Deși la prima vedere exprimă același sens, între cele două expresii există o diferență esențială. Mă lupt cu lenea denotă o acțiune împovărătoare, care nu are început și sfârșit. Am început să lupt cu lenea exprimă o acțiune care are un început și pare să aibă un sfârșit. Adică primul pas a fost deja făcut și trebuie doar să continui în aceeași direcție. Cu alte cuvinte, implică o finalitate ascunsă.

2. Și / Dar

Deși de cele mai multe ori sunt perfect substituibile, aceste conjuncții exprimă sensuri și atitudini diferite. Compară următoarele afirmații: Vreau să îmi fac un blog, DAR nu știu cum / Vreau să îmi fac un blog, ȘI nu știu cum. Prima afirmație conține o contradicție clară și un obstacol capital, care semnalează imposibilitatea atingerii scopului. Iar a doua marchează prezența complexității (nu știu cum), care, totuși, poate fi depășită.

3. Nu voi / Nu pot

Nu pot – înseamnă că scopul este imposibil în orice perioadă de timp și la orice etapă de dezvoltare. Nu voi – înseamnă că scopul este inevitabil în viitor, dar nu este posibil în această perioadă de timp sau în viitorul apropiat. De exemplu. Există o diferență colosală între aceste două afirmații: Nu pot alerga 5 kilometri / Nu voi putea alerga 5 kilometri încă o lună. Adaugând componenta temporală la fraza inițială, scopul devine posibil.

4. Vreau / Trebuie

Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că nu ești datoare nimănui și dacă Trebuie nu poate fi substituit cu Vreau înseamnă că nu te miști în direcția corectă. Există atât de multă dezamăgire în cuvântul Trebuie, de parcă ai fi un sclav care lucrează de dimineața până seara la plantație. De aceea, această expresie trebuie înlocuită cu Vreau așa sau Am decis așa. Simți diferența? Acum nu mai ești sclava destinului tău, ci stăpâna lui de drept 🙂

5. Nu știu acum / Nu știu

E bine când ai un simț bun al propriilor capacități și ești sinceră față de sine, dar de multe ori acest Nu știu este un prevestitor al lenii. Indiferent cât de dificilă este sarcina, o persoană inteligentă va încerca să o rezolve, chiar dacă nu a făcut asta până acum. O sarcină nouă este o oportunitate de a învăța lucruri noi. Poți să crezi că ești în stare sau nu ești în stare să faci ceva și în ambele cazuri vei avea dreptate.