Energia banilor: Respectă aceste 10 reguli și vei atrage banii în viața ta!

Lumea nu duce lipsă de bani. Singura diferență dintre cei care nu au bani și cei care au mulți bani este modul în care gândesc la ei. Iată 10 moduri prin care îți poți schimba mentalitatea cu privire la bani și prin care poți atrage banii și prosperitatea în viața ta.

1. Scapă de prejudecăți

Există multe prejudecăți legate de bani. De exemplu, că într-o țară săracă doar cei cu stea în frunte pot face bani. Un alt stereotip este că nu poți face bani mari în mod onest. Ba se poate. Dar primul lucru pe care trebuie să-l faci este să scapi de aceste prejudecăți.

2. Privește banii ca pe un instrument

Banii trebuie să fie un instrument, nu un scop. Ei sunt libertatea turnată în monedă. Sunt doar un mijloc de a obține ceea ce îți dorești. Sunt energia pe care o schimbăm pentru ceea de ce avem nevoie. Dacă banii devin un scop, ei nu-ți duc nici libertate, nici fericire.

3. Fă bani din ceea ce îți place

Fă ceea ce îți place și nu vei munci nici măcar o zi din viața ta. Un lucru făcut cu pasiune este un lucru bun, iar un lucru bun întotdeauna aduce bani. Dar trebuie să înveți să-l monetizezi. Nu-ți viola sufletul cu un job care nu-ți aduce plăcere. În cele din urmă, nu îți va aduce nici bani.

4. Înarmează-te cu răbdare

Banul nu cade din cer și nu se câștigă cu lopata. Dar cei care au răbdare, în cele din urmă reușesc. Nu uita că nu contează cât de încet mergi, atâta vreme cât nu te oprești. Doar cei care rămân devotați propriilor principii, idei și valori, și nu caută ocolișuri – își ating într-un final țelul propus.

5. Lasă banii să curgă

Banii sunt lichizi și trebuie să curgă. Asta o spun aproape toți oamenii bogați. Bine, asta nu înseamnă că trebuie să arunci cu bani în stânga și în dreapta. Dar ca lucrurile să meargă, banii trebuie cheltuiți. Cum? În primul rând pentru dezvoltarea ta personală.

6. Respectă banii altora

Proprietatea altora e la fel de importantă ca proprietatea ta. Tratează-i pe ceilalți cu respect, dacă vrei ca ceilalți să te respecte pe tine. Și ajută-i pe cei care o duc mai greu decât tine. Aceasta este o investiție în viitorul unei persoane, deci investiție cu cea mai mare rentabilitate.

7. Găsește mai multe surse de venit

Nu renunța la oportunitățile pe care ți le oferă viața, uneori poți câștiga bani acolo unde nici nu ți-ai putea imagina. Un om prosper este deschis spre oportunități și valorifică tot ceea ce știe să facă. Nu uita că cel care stă la umbră azi, o face pentru că a plantat un copac cu mult timp în urmă.

8. Înconjoară-te cu oameni prosperi

Ține-te mai departe de vecinii răi. Vecinii (partenerii de afaceri, prietenii, oamenii alături de care trăiești și muncești) îți influențează succesul. De ce locuințele din centru sunt atât de scumpe? Pentru că 50% din preț e dat de vecinul tău. Anturajul este foarte important pentru dezvoltarea ta.

9. Formulează un plan

Formulează-ți gândurile precis. Mai ales când vine vorba de bani. Gândurile se transformă în acțiuni, iar acțiunile în rezultate. Nu-i destul să vrei mulți bani. Dacă vrei să reușești, trebuie să știi de câți bani ai nevoie și să începi să acționezi.

10. Timpul înseamnă bani

Nu pierde timpul în zadar. Timpul înseamnă bani și, mai important, timpul înseamnă fericire. Iar cei care îți fură timpul sunt la fel de periculoși ca cei care îți fură banii. Scapă de ei.

Citește și: 8 reguli după care se conduc chinezii pentru a economisi banii