Doar câinele este în stare să te iubească pe tine mai mult decât pe sine

„Câinii ni s-au dăruit cu totul. Suntem în centrul universului lor. Către noi se îndreaptă dragostea, credința și încrederea lor. Ne servesc în schimbul unor rămășițe. Este, fără îndoială, cel mai bun târg făcut vreodată de om.” ( Roger A.Caras)

Nu cred că există vreo ființă mai devotată în viața unui om, decât câinele. Poți să-l cerți, să-l alungi, să-l ții închis în garaj și el te va ierta imediat, pentru că te iubește necondiționat și nici măcar nu a fost supărat pe tine.

Cu oamenii e mult mai dificil. Adesea ei vin și pleacă din viața noastră. Ne bucură și apoi ne trădează. Ne iubesc și apoi ne părăsesc. Ne zâmbesc în față și ne bagă cuțite în spate. În cazul câinilor afirmația „până moartea ne va despărți” este validă în 100% dintre cazuri. Iar pentru asta, el cere foarte puțin în schimb. Uneori, e suficient doar să-i dai de mâncare.

Atunci însă când pe lângă hrană, ei mai primesc grijă, căldură, atenție vor fi cu tine pentru totdeauna și își vor dedica viața protejării tale.

Câinii știu să citească oamenii. Ei simt când ești trist, furios, fericit sau derutat. Uneori ei ne descifrează nevoile și încearcă să le anticipeze.

Ei știu când ai nevoie de o plimbare, deși tu nu ți-o dorești, ei știu când ai nevoie de distracție, deși tu zici că nu ai chef. Nu-l ignora, el așa te vindecă de toate durerile, problemele și bolile.

Ascultă-l chiar dacă nu-l înțelegi. Vorbește-i chiar dacă crezi că nu te înțelege. Lasă-l să doarmă cu tine, o să primiți ambii sentimentul de siguranță. Iubește-l pentru că el te iubește mai mult decât se iubește pe sine.