Doar atunci când vei renunța la aceste 10 lucruri, viața ta va merge înainte!

În ultimii ani se vorbește mult despre dezvoltarea personală și atingerea obiectivelor propuse. Dar aceste procese sunt imposibile până nu vei renunța la aceste 10 lucruri. Din cauza lor viața ta nu merge înainte.

1. Le permiți altora să-ți controleze viața

Nu trebuie să te zbați ca un cocoș pentru a fi pe placul tuturor, pentru a impresiona pe alții și pentru a demonstra că meriți să fii apreciat și iubit. Concentrează-te asupra ta, asupra obiectivelor tale și încetează să-ți mai faci griji pentru ceea ce vor spune alții. Alții de fiecare dată au ceva de spus și rareori spun de bine. Dar numai tu știi ce e cu adevărat important pentru tine.

2. Te gândești la greșelile trecutului

Și îți faci griji cu privire la viitor. Dar nu uita că ieri a trecut, iar mâine încă nu există. Ceea ce contează este astăzi, adică prezentul. Nu poți avea o zi de mâine mai bună, dacă te gândești permanent la ziua de ieri. Și nu poți avea o zi de astăzi mai bună, dacă te gândești permanent la ziua de mâine. Nu vei putea croi viitorul, atât timp cât ești focusat pe trecut.

3. Nu știi unde vrei să ajungi

Toată lumea are un scop, căci dacă nu ai un scop și nu mai aștepți nimic de la viață, atunci pentru ce mai trăiești? Cu siguranță trăiești pentru un scop. Pentru un vis, pentru o persoană, pentru tine-însuți, la urma urmei. Și dacă există un scop, de ce nu faci nimic ca sa îl atingi? Nu uita că nu contează cât de încet mergi, atâta vreme cât știi unde vrei să ajungi.

4. Îți amâni scopurile

Momentul potrivit nu vine niciodată. Nu aștepta mană cerească. Dacă vrei să schimbi lumea, începe cu tine. Dacă ai un scop, dacă ai o dorință, dacă ai aspirații, acționează acum. Pentru că nu contează cât de încet mergi, atâta vreme cât nu te oprești. Cei ce trăiesc sunt cei ce luptă. Și atât timp cât trăiești nu poate fi niciodată prea târziu. Începe acum.

5. Alegi să nu faci nimic

Mai devreme sau mai târziu avem de plătit pentru păcatele noastre. Și cel mai mare păcat este inacțiunea. Poate că nu ajungem în iad pentru ceea ce am săvârșit, ci pentru ceea ce nu am săvârșit. Pentru ceea ce nu am dus până la capăt. Când ai de ales între a nu face nimic și a face ceva, întotdeauna alege a doua.

6. Ai așteptări mari de la alții

Nimeni nu îți este dator cu nimic. Nici soțul, nici soția, nici părinții, nici copiii și cu atât mai mult societatea. Și nici tu nu ești dator nimănui. Nu te sacrifica pentru alții. Ai grijă de tine, umple-ți rezervoarele și apoi, dacă vrei și cât simți tu, oferă-le și altora din împlinirea ta. Atunci când aștepți ceva de la alții și atunci când te simți vinovat și dator cu ceva, viața ta stă pe loc.

7. Fugi de probleme, în loc să le rezolvi

Viața este o succesiune de probleme. O problemă uriașă, dacă vrei. Și fie te lamentezi, fie le depășești. E normal ca uneori să ți se strice mașina, e firesc să ai anumite boli – toată lumea le are, e firesc să-ți pierzi locul de muncă și chiar să pierzi o persoană apropiată. Nu te transforma în martir și nu fugi de probleme. Cei ce trăiesc sunt cei ce luptă și cu cât mai mult amâni rezolvarea unei probleme, cu atât îți va fi mai greu.

8. Dai vina pe alții

Tu eşti singurul responsabil pentru viaţa ta. Aduni ceea ce ai semănat de-a lungul timpului și acest lucru nu are legătura nici cu cine este primar în oraşul tău, nici cu țara în care te-ai născut. Dacă oamenii ar înceta să se victimizeze şi ar deveni responsabili măcar pentru o zi, s-ar întâmpla multe lucruri minunate.

9. Ești negativ

Omul este produsul imaginației sale, iar imaginația poate fi folosită fie constructiv, fie distructiv. Dacă ai o imagine bună despre tine, dacă crezi în puterea afirmațiilor, dacă ești consecvent în dorințe și ai încredere în tine, vei reuși în final. Iar dacă gândești negativ și te victimizezi, vei eșua – atât timp cât nu-ți schimbi imaginea de sine.

10. Te temi de schimbări

Schimbările sunt necesare. Ele sperie, dar te pun într-o situație nouă, te obligă să gândești diferit, stimulează creativitatea, îți dau energie să te miști mai departe și cresc pofta de viață. Permite-i fricii să-ți fie busolă. Doar atunci când faci ce te sperie, evoluezi cu adevărat. Nu-i permite fricii să pună stăpânire pe viața ta. Oamenii de succes acționează chiar dacă se tem.