Doar așa vei reuși! Dacă vrei să îmbogățești tu, ajută-i pe alții să îmbogățească

În realitate, cea mai simplă metodă de a primi ceea ce-ți dorești este să-i ajuți pe alții să primească ceea ce-și doresc ei.

Acest principiu funcționează la fel atât în cazul unor singure persoane, cât și în cazul unor corporații, asociații și națiuni. Dacă vrei să savurezi binele în viață, învață să-i binecuvintezi pe toți ca să le fie bine în viață. Legea Dăruirii. Este legea care mai poată fi nimită Legea Oferirii sau Primirii, pentru că Universul funcționează datorită dinamicii de schimb.

Legea Dăruirii

Suntem mereu în mișcare. Corpul tău este într-o mișcare continuă și realizează un schimb continuu cu Universul; Mintea ta interacționează dinamic cu Mintea cosmică; energia ta este expresia energiei cosmice.

Fluxul vieții nu este altceva decât interacțiunea armonioasă a tuturor elementelor și forțelor care formează spațiul existenței.

Această interacțiune armonioasă dintre elemente și forțe în viața ta reflectă Legea Dăruirii.

Întrucât corpul și Mintea ta se află într-un schimb dinamic și continuu cu Universul, încetarea circulației energiei ar fi similară cu încetarea circulației sangvine. Este suficient ca fluxul de sânge să se oprească ca sângele să se închege.

Iată de ce, pentru ca în viața ta să fie belșug sau orice îți dorești, trebuie mereu să oferi și să primești.

Cuvântul englezesc „affluence”  înseamnă belșug sau afluență, iar dacă să combinăm sensurile, atunci obținem un afluent al belșugului.

Cu cât mai mult vei oferi, cu atât mai mult vei primi, pentru că vei menține circulația belșugului în viața ta. Tot ce are valoare se înmulțește când dai.

Ceea ce nu se înmulțește datorită dăruirii, nu merită să fie primit sau oferit. Dacă atunci când oferi simți că pierzi ceva înseamnă că dăruirea nu a fost adevărată și nu va duce la creștere. Dacă nu oferi din suflet, darul tău nu va poseda energie.

Cel mai important lucru în oferire și primire este intenția. Intenția trebuie întotdeana să-l facă pe dăruitor și primitor să se simtă fericit, pentru că anume fericirea menține viața și provoacă creșterea. Ceea ce se întoarce este direct proporțional cu ceea ce dai, dacă nu pui condiții și oferi din suflet.

Legea dăruirii e foarte simplă:

-Dacă vrei să primești bucurie, oferă altora bucurie;

-Dacă vrei iubire, învață să iubești;

-Dacă vrei atenție și apreciere, învață să acorzi atenție și apreciere;

-Dacă vrei belșug material, ajută-i pe alții să-l obțină.

Autor: Deepak Chopra