Din monologul unei femei de 70 de ani: Abia acum am aflat cum e să fii iubită pentru simplul fapt că exiști!

Uneori înțelepciunea vine odată cu vârsta, uneori se capătă prin experiență, iar alteori nu vine deloc. Într-un fel sau altul, cu anii începem să simțim și să înțelegem mai bine felul în care este construită viața, de aceea, oamenii în vârstă merită cu siguranță să fie ascultați.

Monologul unei femei de 70 de ani

“La 20 de ani eram obsedată și sufocată de dorința de a găsi dragostea adevărată. O căutam după fiecare colț, în spatele fiecărei uși, în interiorul fiecărui tramvai și credeam că nu o voi mai găsi niciodată.

La 40 de ani am devenit donator onorific de dragoste, pe care soțul și cei 4 copii ai mei au consumat-o cu înverșunare atâția ani la rând, fără să-mi răspundă cu nimic înapoi.

Chiar și părinții mei nu au fost în stare să mă iubească necondiționat. M-au iubit doar pentru că eram o fată cuminte, ci nu pentru individualitatea mea.

La 60 de ani mă sufocam de oboseală și nu mai aveam nevoie de nimic.

Citește și: Cea mai bună frază motivațională compusă din doar 3 cuvinte!

Și abia acum, la 70 de ani, am aflat cum e să fii iubită cu adevărat. Cu ceva timp în urmă mi-am luat un cățel fără adăpost, care s-a dovedit a fi de trei ori mai sincer și loial decât orice om pe care l-am cunoscut vreodată, și pentru prima dată în viața mea am aflat cum e să fii iubită doar pentru simplul fapt că exiști, fără nici un reproș, fără nici o condiție, fără nici un fel de așteptări.

Citește și: Cum mi-am schimbat viața radical la 37 de ani: 12 reguli ale conștientizării

Cățelușul își îndreaptă vioi năsucul spre mine, mă privește drept în ochi și simt cum pentru el sunt cea mai bună și importantă persoană din întreaga lume. Iar când mă întorc din oraș, mă întâmpină cu atâta dragoste și fericire cum nu m-a întâmpinat niciodată niciun bărbat, de dragul căruia eram gata să fac orice.

Înainte obișnuiam să râd de femeile singure, care trăiesc împreună cu 30 de pisici, dar acum am înțeles că trebuie să râdem de noi înșine, fiindcă mai avem de muncit pentru a atinge nivelul de dezvoltare al animalelor noastre de companie.”

Citește și: Nu lua niciodată credite! 10 sfaturi de la Nassim Taleb, unul din cei mai de seama intelectuali contemporani!