Din cauza acestor 3 greșeli, dorințele tale nu se îndeplinesc

Atunci când la orizont apare un țel intrigant, apare și dorința de a-l atinge. Dacă e să ne imaginăm că omul se îndreaptă spre țelul său pe o barcă, atunci pânza va fi anume dorința.

Nu orice navă, chiar și cu pânză, te va duce la malul necesar. De ce se întâmplă așa?

Am auzit răspunsul la această întrebare de la un om, care a avut o prezentare publică despre greșelile din cauza cărora visurile noastre nu se împlinesc. Când îl ascultam, aveam impresia că vorbește despre mine. Dar poate și despre tine? Haideți să verificăm.

Prima greșeală – o dorință impusă

Este specific oamenilor – să vrea ceea ce au alții și să-și dorească un succes similar în viața lor. Vrem mașină ca la vecin. Casă ca la fosta colegă de liceu. Vrei pe Maldive, de unde s-a întors recent colegul de serviciu. „Și eu pot” – ne spunem în gând. Anume dorințele străine ne determină să demonstrăm ceva celor din jur.

Este un fel de violență asupra propriei persoane, pentru că tendințele străine ni se impun. Ele te ademenesc și se ascund după masca modei și prestigiului.

Însă chiar și cu atractivitatea ei, dorința străină o să creeze în interiorul purtătorului său disconfort, fapt prin care se va împiedica îndeplinirea ei. Întotdeauna te va reține, te va asupri. Totul pentru că în adâncul sufletului nu-ți dorești ca dorința să se îndeplinească.

Pentru a verifica dacă dorința pe care o ai îți aparține ție sau altcuiva fă un mic experiment: imaginează-ți că țelul a fost atins, cum te simți? Dacă nu te simți bine, înseamnă că ai o dorință impusă.

A doua greșeală – îngrijorarea

Cu cât mai mult de îngrijorezi, cu atât mai greu te deplasezi spre țelul tău, dacă, în general, te deplasezi.

Imaginează-ți că ești în acea barcă cu pânze. Știi că trebuie să plutești spre nord. Acolo este ținta ta. Plutești în liniște până ce în capul tău apare gândul „oare plutesc în direcția corectă? „poate malul meu este la sud?”. Atunci când apare îngrijorarea, barca își schimbă cursul. Iar noua cale duce nicăieri.

Cum să nu-ți deranjezi barca cu grijile tale? Controlează-ți gândurile, gândește-te la dorință ca la un fapt împlinit. Anume dorința puternică dă naștere îngrijorării și fricii de a eșua, care deseori sunt motivele refuzului de a mai continua drumul.

Atunci când îți controlezi gândurile, reflecțiile triste vor reveni din când în când. Important este să nu uiți că micile clătinări nu trebuie să te distragă de la cursul tău.

A treia greșeală – incapacitatea de a aștepta

Este o greșeală legată de precedenta. Am devenit nerăbdători. Vrem să obținem totul aici și acum. Incapacitatea de a aștepta poate fi provocată de aceeași îngrijorare. Facem panică înainte de timp și schimbăm cursul cu câteva clipe înainte să ajungem la țel.

Este necesar să treci peste această încercare cu o pauză. Este un fel de test la rezistență.

Sursa