Destinul e în mâinile tale: Cele 12 legi ale Karmei care îți vor schimba percepția asupra vieții!

Ce este Karma? Karma din limba sanscrită se traduce ca „acțiune” și poate fi comparată cu legea lui Newton care spune că pentru fiecare acțiune există o reacție egală și opusă. Atunci când vorbim, gândim sau acționăm într-un fel sau altul, eliberăm o forță, o energie, care la un anumit moment se va întoarce înapoi și nu vom putea evita consecințele ei.

Această forță de retur sau putere inversă nu are caracter de pedeapsă și dacă vei avea de suferit sau nu, depinde de condițiile pe care singur ți le creezi. Cu alte cuvinte, trebuie să te asiguri că gândurile și acțiunile tale sunt îndreptate în direcția constructivă, nu spre cea distructivă. Prin urmare, hai să vedem care sunt cele 12 legi universale ale Karmei, care te vor ajuta să duci o viață mai fericită.

Ce este Karma omului? – Cele 12 legi ale Karmei

1. Marea Lege

Această lege mai este numită Legea Cauzei și Efectului, iar în folclorul românesc este exprimată prin vorba: „Ce semeni, aia culegi”. Deși nu avem control asupra consecințelor, ne putem controla acțiunile, iar dacă semeni iubire, compasiune, solidaritate și bunătate – universul îți va răspunde cu aceeași monedă.

2. Legea Creației

Deși dacă nu suntem omniprezenți, viața nu poate exista separat de noi. Suntem un tot întreg, simțim pulsul aceluiași univers și chiar dacă nu îi poți schimba pe ceilalți, te poți schimba pe tine și restul oamenilor vor începe să reflecte ceea ce ești tu. Trebuie să fii conectat spiritual la restul universului, dar în același  timp să fii tu însuți, să fii independent, să te înconjori cu acele lucruri și persoane pe care le vrei prezente în viața ta.

3. Legea împăcării

Nu poți schimba o stare a lucrurilor, până când nu o accepți. Dacă cineva ți se pare ignorant sau rău, alungă aceste gânduri, deoarece realitatea lui e diferită de realitatea ta, împacă-te cu această idee.

Citește și: Legea magicului „Nu”: 15 legi ale vieții, în care posibil că nu crezi, dar ele funcționează

Principiile Karmei

4. Legea Creșterii

Calea parcursă este mai importantă decât destinația, iar evoluția pornește din interior. Cu alte cuvinte, pentru a te dezvolta spiritual și a evolua sufletește, nu e suficient să-ți schimbi ambianța, trebuie să te schimbi tu însuți. Viața și timpul alocat sunt tot ceea ce avem cu adevărat. Nimeni nu are noroc sau ghinion în viață – punctul în care ești acum, e cel în care ai meritat să ajungi. Și doar ție îți stă în puteri să schimbi această stare.

5. Legea Responsabilității

Această lege mai este numită Legea Oglinzilor și spune că pentru tot ce se întâmplă în viața ta, vinovat se face o singură persoană – tu. Noi suntem oglinda a ceea ce ne înconjoară, iar ceea ce ne înconjoară, ne oglindește pe noi și trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în viața noastră. De asemenea, legea ne învață că orice remarcăm la altă persoană – indiferent dacă e ceva bun sau rău, se regăsește și în interiorul nostru.

6. Legea Conexiunii

Fiecare acțiune își are rolul său. Nesemnificativ nu înseamnă irelevant, deoarece în univers totul este interconectat. Fiecare pas duce la pasul următor și primul pas, oricât de mic ar fi, este la fel de important ca al zecelea sau ultimul, chiar dacă 99% din drum a fost parcurs. Trecutul, prezentul și viitorul sunt întotdeauna legate și orice acțiune sau inacțiune te poate apropia sau îndepărta de scopul tău.

Citește și: Doar așa vei reuși! Dacă vrei să îmbogățești tu, ajută-i pe alții să îmbogățească

Regulile Karmei

7. Legea Direcției și Motivelor

Nu te poți gândi la două lucruri în același timp. Nu vei putea găsi împlinirea spirituală, atât timp cât în sufletul tău rămâne loc pentru invidie, furie sau lăcomie. Nu vei putea croi viitorul, atât timp cât ești focusat pe trecut. Păstrând durerea și supărarea în suflet, ele vor deveni fundamentul viitorului tău.

8. Legea Predispunerii

Lumea este așa cum ești predispus să o vezi. Dacă crezi în bine, vei atrage lucruri și persoane bune în viața ta. Dacă crezi că oamenii sunt răi, în scurt timp te vrei trezi într-o astfel de lume. Dacă te aștepți ca cei din jur să te dezamăgească, acest lucru neapărat se va întâmpla. Dacă crezi în onestitate și solidaritate, vei fi înconjurat de oameni care împărtășesc aceleași valori.

9. Legea Prezenței

Trebuie să fii prezent aici și acum. Gândurile despre trecut și viitor te sustrag de la realitate. Ideile și tiparele vechi de comportament te împiedica să găsești ceva nou, la fel ca fanteziile despre viitor.

Citește și: Suntem cu toții bogați! Iată cum de fapt funcționează Legea Dăruirii în viață

Legile Karmei

10. Legea Schimbării

Istoria se va repeta până când nu vei învăța din greșeli. Este ignorant să faci aceleași lucruri de fiecare dată și să te aștepți la rezultate diferite.

11. Legea Răbdării și Recompensei

Cu cât e mai mare efortul, cu atât e mai dulce rezultatul. Adevărata bucurie a vieții este să faci ceea ce trebuie să faci și să știi că mai devreme sau mai târziu îți vei atinge scopul. Dacă te străduiești și rămâi devotat valorilor tale, neapărat vei fi recompensat.

12. Legea Sensului și Inspirației

Primești ceea ce meriți, iar când oferi, neapărat vei primi înapoi. Orice contribuție la propria bunăstare este o contribuție la bunăstarea generală.

Citește și: Cunoaște-ți karma! Anul în care te-ai născut îți va spune multe despre destin