De ce sunt enervante femeile mulțumite de sine? 3 exemple care ne dau răspunsul la această întrebare

Multă vreme am căutat care articole anume provoacă cea mai violentă reacție și cele mai otrăvitoare „revelații” în comentarii. Și deodată mi-am dat seama – anume articolele despre femeile care sunt mulțumite de ele însele. Vârsta, înălțimea, greutatea, starea civilă, prezența copiilor sau absența lor… Mulțumirea de sine este unul dintre lucrurile de bază care te vor ajuta să te bucuri de viață! Merită să demonstrezi această mulțumire față de tine însuți și vei vedea că-ți va oferi un amalgam emoții.

Ce-ți permite această mulțumire de sine?

Recent, mi-a atras atenția o discuție despre o celebră actriță de la Hollywood aflată la pensie. A fost văzută la o petrecere a unor prieteni, iar cum petrecerea s-a organizat pe o plajă, actrița, respectiv, purta costum de baie.

Nu era nicio problemă în capul meu. Ei bine, desigur că va fi îmbrăcată în costum de baie și costum de baie, în ce altceva poți să stai pe plajă? Dar se dovedește că publicul a fost revoltat de altceva. Felul în care actrița, care a fost cândva o frumusețe a Hollywood-ului, a pozat liber și a zâmbit fericită camerei, fără să fie jenată de corpul ei de 60 de ani. De parcă actrița ar fi trebuit să fie timidă, să se ascundă în tufișuri, să nu iasă deloc din casă. Să hotărască să se îngroape de vie, aceasta ar fi o reacție sănătoasă, iar distracția la o petrecere este un fel de provocare și problemă gravă pentru societate.

Singură și fericită?

Parcă un puzzle începuse să prindă contur în capul meu. Mi-am amintit cum, la universitate, cineva, dorind să tachineze o profesoară, i-a pus o întrebare despre viața ei personală. Cum ar fi: ești fericită? Și dacă nu, de ce citești cărți de psihologie?

Profesoara a răspuns atunci că este foarte fericită! A fost în două căsnicii minunate. Și acum se bucură de libertate.

Studenții au început să șușotească intens. Este o femeie puternica. Ar putea la fel de bine să-l pună la loc pe student. Răspunsul a fost ieșit din comun. În acele vremuri, o femeie divorțată de două ori mai trebuia să sufere mai mult.

Ea promovează sănătatea!

Și iată ce mi-am amintit. Am avut o prietenă care era model plus size. S-a întâmplat că a căzut în acest flux, iar contractele ulterioare au obligat-o să păstreze anumiți parametri. Prin urmare, și-a monitorizat cu atenție corpul, a înotat în mod regulat și s-a antrenat în sală pentru ca formele să nu se transforme în jeleu, a mâncat alimente sănătoase (dar în cantități crescute) și a mers la tot felul de împachetări de masaj. Ei bine, a avut grijă de sănătatea sa în așa mod încât să rămână în parametrii din contract.

Desigur, ea a primit în mod regulat comentarii de genul: „Oh, s-a expus”, „ Arată nesănătoasă” și așa mai departe. A fost foarte bombardată cu mesaje de la toată lumea. Înțeleg dacă ea ar fi primit aceste comentarii dacă se ascundea în spatele unor haine largi, care să-i ascundă greutatea. Însă, ea merge pe podium purtând mărimea 48-50, și nu suferă în niciun fel! În plus, nu cunosc oameni care ar fi mai implicați în sănătate decât ea.

De ce sunt enervante femeile fericite?

Când cineva care este destul de mulțumit de sine, zâmbește fericit lumii, unii simt că ar fi fost pălmuiți. Acest lucru, apropo, se aplică ambelor sexe, atât femei, cât și bărbați.

Până la urmă, multă vreme s-a întâmplat ca: să fii grăsuț și mulțumit de tine însuți, să fii matur și mulțumit de tine însuți, să fii necăsătorit și mulțumit de tine însuți a fost, parcă, „în afara legii”. Am văzut sondaje – aproximativ 95% dintre femei erau nemulțumite de corpul lor în țara noastră până de curând. Un mare procent de doamne erau nemulțumite de starea lor civilă, de vârstă…

Mai este o nuanță. Am auzit o astfel de formulare „O femeie care este mulțumită de ea însăși nu are niciun stimulent pentru auto-dezvoltare”. Dar permiteți-mi să vă spun, femeile care sunt mulțumite de ele însele sunt cele care își permit ceea ce altele nu-și permit. Să apară fericite în public. Să se exprime liber. Poate că de asta unii oameni se simt atât de inconfortabil lângă ele…