De ce femeile contemporane nu mai cred în căsătorie? 4 motive să te gândești de două ori înainte de a face acest pas!

Societatea contemporană nu s-a lăsat complet de convingerile patriarhale, conform cărora scopul principal în viața fiecărei femei este căsătoria, educarea copiilor și îngrijirea căminului familial, ambițiile și aspirațiile acesteia fiind transferate autoritar pe planul secund.

Totuși, în ultimele decenii, lucrurile iau treptat o întorsătură complet diferită, iar convingerea că femeile sunt gata de orice de dragul căsătoriei se transformă încet într-o relicvă a trecutului, un număr tot mai mare de femei tinere, frumoase și inteligente renunțând la acest pas. Hai să analizăm împreună care sunt cauzele acestui fenomen.

1. Femeile vor să se dezvolte în plan personal și profesional.

Și trebuie să înțelegem că acest lucru este absolut normal și firesc. Sexul frumos are aceleași necesități de auto realizare, dezvoltare și recunoaștere socială ca sexul puternic, dar de-a lungul timpului am uitat cu toții de acest lucru, din moment ce secole la rând constituția socială nu permitea femeilor să se dezvolte într-un domeniu care corespundea intereselor, abilităților și talentelor lor, chiar și acum 100 de ani acestea nefiind acceptate total și necondiționat.

Prin urmare, femeile erau nevoite să se refugieze în mediul familial și să-și manifeste personalitatea în cadrul unor limite restrânse, rămânând unu la unu cu visele lor  neîmplinite, care nici măcar nu aveau șansa să realizeze.

Din fericire, timpul și societatea nu bat pasul pe loc, astfel încât femeile contemporane nu mai sunt pregătite să ducă un mod de viață prestabilit și rutinier, înghesuite între patru pereți și cu privirea ațintită spre vatră.

2. Femeile vor să fie mame doar pentru copii.

Majoritatea femeilor vor să fie mame, maternitatea fiind o etapă a vieții pe care fiecare femeie o acceptă cu bucurie și recunoștință. Însă des se întâmplă că odată cu nașterea primului copil, femeia se transformă în mamă pentru două persoane, soțul devenid al doilea subiect copilăros.

În înțelegerea femeilor contemporane, educația unui copil reprezintă un efort comun, iar dacă jumătatea “puternică” nu realizează acest lucru, relația și căsătoria nu are un viitor.

3. Femeile pot să fie independente financiar.

În trecut, o femeie se căsătorea pentru că era mai ușor să supraviețuiești financiar (neavând alternative viabile de realizare personală). Soțul câștiga, iar femeia se simțea protejată și vulnerabilă în același timp.

Astăzi, chiar și acele femei care nu sunt axate pe câștiguri și avansarea în carieră pot primi bani decenți pentru inteligența și creativitatea lor. Problema financiară nu mai este unul dintre principalele motive pentru căsătorie.

4. Femeile vor să iubească și să fie iubite.

Orice persoană, indiferent de gen, simte necesitatea în dragoste, grijă, tandrețe, afecțiune. Iar dacă în trecut femeile erau nevoite să îndure infidelitatea, violența fizică și emoțională sau indiferența, fiindcă altfel riscau să-și piardă rolul în societate și sursele de existență, femeile contemporane își revendică dreptul la dragoste, fericire și respect reciproc.

Femeia vrea să fie iubită și nu mai este gata să tolereze orice bărbat lângă ea, doar pentru ca societatea să nu o eticheteze urât.