De ce ar trebui să te ferești de oamenii cărora nu le plac pisicile?

Nu există persoane care să aibă o atitudine indiferentă față de pisici. De regulă, fie le adori, fie nu le poți suferi. În acest sens, irlandezii au o zicală care sună în felul următor: “Ferește-te de oamenii cărora nu le plac pisicile”. Inspirați de această convingere, am hotărât să discutăm cu un psiholog despre acest subiect pentru a înțelege mai bine ce poate spune despre o persoană dragostea, sau dimpotrivă, dezgustul față de acești patrupezi.

De obicei, oamenii care manifestă sensibilitate față de pisici nu pot defini clar cauzele acestui atașament. În același timp, specialiștii bat alarma – senzația de iritare sau dezgust față de feline sunt un semn și un motiv serios de a acorda atenție propriei sănătăți emoționale. Psihologii cu experiență afirmă că starea pisicii domestice este cel mai bun indicator al situației energetice și emoționale din sânul familiei. Într-o casă unde persistă o ambianță de armonie și pace și patrupedul va fi mulțumit. Și viceversa, foarte frecvent se întâmplă ca pisicile să devină agresive și iritate atunci când există tensiune în interiorul familiei din care sunt parte.

Așa că dacă ai observat că prietenul tău de companie și-a schimbat comportamentul în sens negativ, ar trebui să faci o revizuire a fundalului tău familial în încercarea de a identifica potențiale probleme. Pisicile resimt foarte dureros orice conflict, astfel încât chiar și starea lor de sănătate se poate agrava. Apropo, în timpul unei certe, felinele au abilitatea de a simți cine are dreptate și iau partea acelei persoane, încercând să o consoleze.

Prin urmare, potrivit experților, pisicile sunt susceptibile să identifice persoanele care emană vibrații sau emoții negative. De regulă, oamenilor care trec printr-o profundă criză financiară sau spirituală, care acumulează în sine invidie și supărare, care sunt instabili sau vulnerabili din punct de vedere emoțional categoric nu le plac aceste animale.

Iar decizia de a te feri sau a le întinde o mână de ajutor acestor persoane, îți aparține doar ție!