De ce 35 de ani este o vârstă controversată pentru femei

Din punct de vedere biologic, femeia înflorește la 35-40 de ani. Este perioada în care estrogenul este eliminat în proporții maxime. Însă fără să ajungă la „înflorire”, chiar de la 30 de ani unele femei încep să se sfiască de vârsta lor.

Spre 35 de ani, încep să-și ascundă vârsta reală, să cheltuiască o groază de bani pe creme și proceduri anti-îmbătrânire. Deși în această perioada încep cele mai interesante lucruri…

De ce viața multor femei se schimbă după 35 de ani?

Unele îmbogățesc, își dezvoltă o afacere, descoperă noi talente proprii, noi lumi. De parcă înghit o gură de aer proaspăt.

Altele, dimpotrivă, își pierd pozițiile anterioare, se dezamăgesc și nu-și pot găsi loc în această lume.

Așadar, 35 de ani este o vârstă foarte controversată.

Pentru ca femeia să fie fericită și împlinită ea are nevoie de timp ca să îndeplinească un anumit rol în ceea ce privește sarcinile și imaginile sale.  La fiecare 7 ani, femeia trăiește anumite arhetipuri de vârstă.

Până la 35 de ani, energia și atenția este orientată spre cunoașterea lumii exterioare. Trebuie să ne formăm experiența relației „eu și lumea din afara mea”.

Să ne hrănim cu iubire și acceptare de la părinți, să trecem prin procesul separării de ei, să învățăm să cerem ajutor și să avem încredere, să luptăm contra violenței, să spunem „nu”  și să ne apărăm poziția. Să ne găsim locul într-un colectiv, să vedem urmările acțiunilor noastre, să greșim și să învățăm din greșeli.

Fiecare etapă nouă se bazează pe cea anterioară. Noi învățăm să analizăm, să apreciem, să luăm decizii, să avem responsabilități. Ulterior – să alegem o profesie, un loc de muncă, să alegem un bărbat și să învățăm să construim relații.

Iar la 35 de ani are loc o ruptură. A venit momentul să ne întâlnim cu feminitatea. Și nu cu cea populară pe Instagram, dar cu cea mai profundă esență feminină, cu ceea ce a fost ascuns, cu adevărata noastră putere.

Dacă te afli în această perioadă minunată, trebuie să știi că misiunea principală între 35 și 42 este să încetezi să mai fugi după fantome, să te liniștești, să te relaxezi, să înveți să fii fericită din ce ai. Pentru că din acest moment începe o nouă cale. Calea spre tine.

Asta nu înseamnă că vor fi mai puține câștiguri și reușite. Din contra. Acceptarea a ceea ce ai, ce ai obținut – sunt un fundament perfect pentru noi culmi.

Iar aici te așteaptă o provocare mare.

De regulă, până aici femeia urmează la nivel de subconștient ghidările părinților și societății: „ să înveți, să muncești, să te căsătorești, să câștigi, să faci copii, să obții un nume și vei fii fericită!”

Deseori se întâmplă însă că se îndeplinesc toate, în afară de ultima – să fii fericită. Iată în acest moment femeia începe să caute o ieșire, să analizeze viața și înțelege că știe totul despre toate, dar nu se cunoaște pe sine.