Dacă femeia îi iartă bărbatului aceste 5 lucruri, ea se umilește în fața lui!

O relație înseamnă muncă, sacrificiu și compromis. Înseamnă cedarea unor libertăți. Înseamnă un angajament față de cealaltă persoană. Înseamnă responsabilități.

Într-o relație muncesc doi. Și fiecare are responsabilitățile sale. Iar printre principalele responsabilități se numără grija, respectul, sinceritatea, încrederea, căldura, fidelitatea conjugală și emoțională. Dacă aceste lucruri lipsesc, relația e sortită eșecului. Iată 5 lucruri care nu trebuie tolerate niciodată. De altfel, acest lucru se referă și la femei, și la bărbați.

1. Partenerul tău cochetează cu alții

Acesta e un semn periculos care ar trebui să te pună în gardă. Dacă partenerul tău nu-ți spune nimic despre noile sale cunoștințe, iar când faptele sunt constatate, începe să-și nege vinovăția – să știi că relația voastră se duce de râpă. Infidelitatea emoțională e primul semn că partenerul nu te iubește.

2. Partenerul tău nu îți respectă munca și interesele

Dacă partenerul tău te ia peste picior sau nu ia în serios munca și interesele tale, înseamnă că ori e ignorant, ori nu te iubește. Un bărbat sau o femeie îndrăgostită niciodată nu pune la îndoială importanța și valoarea ta ca persoană. Și chiar dacă în timpul liber îți place să desenezi în cărți de colorat pentru adulți, fii sigură că persoana iubită niciodată nu va comenta negativ acest lucru.

3. Partenerul tău te acuză de propriile eșecuri

Acest comportament denotă infantilism și stimă de sine scăzută. Un om adult își asumă responsabilitatea pentru succesele și eșecurile sale. Și niciodată, DAR niciodată nu mută responsabilitatea pe umerii altuia. Mai ales pe umerii partenerului său. Iar dacă comportamentul capătă caracter acuzator – e timpul să-ți iei tălpășița.

4. Partenerul tău te folosește în scopuri personale

O relație înseamnă muncă, sacrificiu și compromis. Multe femei și mulți bărbați confundă sacrificiul cu robia. Un bărbat nu trebuie să muncească zi și noapte ca să-ți satisfacă orice capriciu. Iar o femeie nu trebuie să-ți fie nici bucătar, nici ospătar, nici menajeră. Un bărbat nu e un portofel, iar o femeie nu e o jucărie sexuală. Nu transforma sprijinul, iubirea și dragostea într-un raport contractual sau într-un instrument pentru atingerea scopurilor personale. Dacă nu iubești – pleacă. Nu-ți bate joc de sentimentele altuia.

5. Partenerul tău te minte

O relație e despre deschidere și sinceritate. Cap-coadă, de la A la Z. Când unul dintre parteneri umblă cu minciuna nu mai poate fi vorba de dragoste, încredere și respect. Minciuna într-o relație este un păcat capital.

Citește și: Bârfim și judecăm: 25 de obiceiuri toxice, care ne fură energia și timpul!