Dacă ai aceste 7 simptome, înseamnă că ai nevoie de o pauză ACUM!

Munca, prietenii, proiectele, viața de familie, ambițiile personale, hobby-urile, cumpărăturile, impozitele, facturile, aspectul fizic, sutele de problemuțe cotidiene. Pe zi ce trece, viața omului contemporan devine tot mai complicată. Și e atât de ușor să te pierzi din cauza ritmului accelerat al vieții moderne. Să-ți pierzi esența, ambițiile și personalitatea. Nu-i permite rutinei să te doboare. Iată 7 semne care îți sugerează că e momentul să te oprești!

#1. Agresivitate nejustificată

Nu mai ai răbdare cu nimeni și nimic. Te irită toată lumea. Te enervezi ușor și fără motiv. Strigi la soț, strigi la copii, ești dură cu colegii de birou. Te îngrozește gândul că trebuie să te scoli din pat. Toți se feresc de tine. Ai uitat când ai zâmbit copilărește ultima dată. Cel mai bun moment al zilei e când fumezi o țigară și te culci. Dacă te-ai recunoscut în această descriere, urgent și indubitabil ai nevoie de o pauză.

#2. Ai senzația că niciodată nu-ți ajunge timp

Mereu ești în mișcare. Ai atâtea lucruri de făcut și toate îți scapă din mână. Ești nevoită să muncești peste program și în weekend. Rupi din timpul pe care ar fi trebuit să-l petreci cu familia. Nu știi cum să duci lucrurile până la capăt, dar nu poți pur și simplu să o lași baltă. Cu toate că tot mai des te frământă acest gând. Acest vis, mai bine zis. Dacă te regăsești în descriere, ai nevoie de o pauză cel puțin pentru a înțelege ce e cu adevărat important pentru tine.

#3. Lacrimi fără motiv

Femeile sunt mai emotive prin natura lor și se debarasează de emoțiile negative plângând. O femeie plânge în medie de 30-60 de ori pe an. Dacă plângi mai des, se pare că e timpul să faci o schimbare. Încearcă să înțelegi care e motivul real al tristeții tale. Ce te apasă și cum poți să ieși din impas. Pentru început, ai nevoie de o pauză.

 #4. Senzația de anxietate

Ești copleșită din punct de vedere emoțional. Ai atâtea de făcut. Ți-e teamă că nu-ți va reuși, ai atacuri de panică, gânduri repetitive, teama că se va întâmpla ceva rău, un ritm cardiac nebun și disconfort în zona toracică. Simți permanent o stare de încordare, incertitudine și frică. Ți-ai pierdut încrederea în forțele proprii și te gândești întotdeauna că urmează să se întâmple ceva rău. Fii pe pace, nimic grav nu se va întâmpla. Pur și simplu ai nevoie de o pauză pentru a te calma și a-ți reinventa prioritățile.

#5. Tulburări de somn

Insuficiența de somn este periculoasă pentru sănătate, reduce productivitatea muncii, înrăutățește starea de spirit și relațiile tale cu cei din jur. Trezirile nocturne, dificultatea în a găsi o poziție confortabilă pentru somn, anxietatea înainte de culcare – toate acestea se convertesc în somnolență, iritabilitate, probleme de concentrare, lipsă de energie și înrăutățirea relațiilor cu cei dragi. De regulă, tulburările de somn sunt o consecință a stresului și epuizării la locul de muncă. Toată lumea are nevoie de odihnă, din când, în când.

#6. Voma

Voma nu apare fără motiv. Dacă nu ai obiceiuri nocive, iar medicul tău susține că fiziologic e totul în regulă, încearcă să o iei mai ușor la locul de muncă.

#7. Lipsa de motivație

De ce să te străduiești, dacă nu mai ai puteri? Dacă ți-ai pierdut pofta de viață, dacă ambițiile de altădată au dispărut, dacă nu ai inspirație și energie să continui mai departe – se pare că a venit momentul pur și simplu să iei o pauză. Ești și tu om, la urma urmei.

Citește și: O viață fără stres – 8 modalități de combatere a stresului la locul de muncă!