Metoda Lao Zi: Oamenii care respectă această regulă, obțin ceea ce doresc!

Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea de a se căţăra pe copac, el va trăi toată viaţa crezând că este un prost. – Albert Einstein

Într-adevăr, deseori se întâmplă să ne creăm obstacole pe loc drept, din cauza lipsei de încredere de sine, influențelor din exterior și convingerilor false. De cele mai multe ori, nici măcar nu e vina noastră. Nu uita că nimic din noi nu e original și nu suntem decât efortul combinat al dorințelor celorlalți.

De exemplu, în copilărie, poate că la un moment dat ai vrut să devii marinar sau, poate, artist de teatru, dar părinții ți-au spus că asta nu e serios și e mai bine să devii economist sau specialist în electronică.

Când ai crescut, ai înțeles că îți plac animalele și ai putea să devii veterinar. Dar sub presiunea celor din jur și perspectivelor nemaivăzute, ai aplicat la o facultate de IT.

La 30 de ani ai simțit că ai nevoie de o gură de aer proaspăt și ai decis să te reprofilezi, dar soția te-a convins că nu e avantajos economic.

Iar într-o bună zi te întrebi de ce ești nefericit. Ești nefericit pentru că te lași influențat de alții. Deoarece creezi bariere care nu există decât în capul tău. Există o teorie conform căreia rezultatul depinde doar de percepția noastră. Este strâns legată de filosofia orientală. Potrivit ei, trebuie să te detașezi de barierele interne și externe și să te concentrezi pe visul tău.

Lumea este neutră. În lumea reală nu există bariere. Barierele le creăm noi. Ele sunt rodul percepției subiective a omului. Dacă ești interesant de acest subiect, îți recomand să citești cartea „7 Lecții de viață” de Lao Zi, fondatorul taoismului.

Potrivit înțelepciunii orientale, cel care se eliberează de bariere și prejudecăți, devine liber și își poate modela viața după bunul său plac. Nu întâmplător, Einstein spunea că imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea și este avanpremiera atracţiilor viitoare ale vieţii.

Citește și: Să nu lași niciodată o persoană sau un eveniment să te doboare – 10 învățături de la laureata premiului Nobel – Marie Curie!