Critică și control: 10 lucruri obișnuite, fără de care viața ta va deveni mai bună

Unele lucruri sunt de prisos în viața noastră, important să știm să le identificăm și să renunțăm la ele.

1. Necesitatea de a avea mereu dreptate

Atât de mulți oameni cred că e mai important să ai dreptate, decât să fii fericit. Astfel de persoane, chiar și cu riscul de a-i pierde pe cei apropiați, relațiile, locul de muncă, prietenia, preferă să demonstreze tututor că știu mai bine, că au dreptate. Nu ai nevoie de asta, e un obicei care nu te ajută cu nimic, doar te face nefericit.

2. Controlul

Nu încerca să controlezi tot ce se întâmplă în jurul tău – situații, evenimente, oameni dragi. Uneori, lucrurile trebuie să se întâmple de la sine, iar tu nu le poți influența. Încetează să-ți mai controlezi partenerul și relația voastră va fi mult mai ușoară și mai stabilă.

3. Simțul vinovăției

Nu mai învinovăți pe nimeni, inclusiv pe tine, că ceva nu merge așa cum vrei. Ține minte că totul în viață are un motiv. Dacă ai procedat într-un anumit fel înseamnă că ai avut de ce să faci așa. Trebuie să te ierți, dacă n-a ieșit așa cum ți-ai dorit.

4. Negativism

Gândește-te cât de mult îți înrăutățești viața doar pentru că gândești negativ. Amintește-ți că gândurile se materializează.

5. Plângeri

Gândește-te cât de des te plângi că viața este nedreaptă, că oamenii sunt răi, că totul este scump etc. Nimeni nu te poate nefericit fără acordul tău. Nu există situații rele, există atitudinea ta față de anumite situații din viață.

6. Critica celor din jur

Încetează să mai critici oamenii care se comportă altfel decât îți place ție. Bârfele reprezintă energia cea mai inferioară.  Atunci când judecăm sau criticăm pe cineva vibrațiile noastre coboară, iar asta înseamnă că devenim mai sensibili și mai predispuși bolilor și energiilor negative.

7. Necesitatea de a impresiona

Cât de mulți încearcă pe Instagram să pară și nu să fie. Și în realitate se întâmplă la fel. Fii tu însuți. Celelalte roluri sunt deja ocupate.

8. Împotrivirea față de nou

Cu vechiul ne-am obișnuit, iar noul este încă neînțeles și uneori înfricoșător. Gândește-te întotdeauna că nou înseamnă bine. Nu renunța la ceva, doar pentru că este nou.

9. Etichete și așteptări

Scapă de stereotipurile pe care le ai în conștient. Nu mai pune etichete pe oameni și situații. Vei descoperi viața dintr-o latură nouă. La rândul tău, încetează să încerci să faci față așteptărilor celor din jur. Fă ceea ce vrei tu, nu ceea ce așteaptă alții de la tine.

10. Justificări

Nu te mai justifica în fața altora pentru că ai făcut sau nu ceva. Faci ceea ce trebuie sau vrei să faci, pe ceilalți asta nu-i privește. Lasă-ți motivele pentru tine.