Cea mai bună frază motivațională compusă din doar 3 cuvinte!

Antreprenorul și scriitorul Gary Vaynerchuk, care activează în SUA, a împărtășit fraza care merită repetată în fiecare dimineață, pentru a nu uita de cel mai important lucru în această viață.

Cea mai bună frază motivațională este compusă din doar trei cuvinte: „Nu ești veșnic”. Nu încerc să vă sperii, pur și simplu vorbesc adevărul. Pentru a deveni fericiți avem o singură viață. Nu vom avea o altă posibilitate. În loc să stai și să te plângi de serviciul pe care îl urăști, trebuie doar să treci de la plângeri la acțiuni.

În lume există prea mulți oameni, care sunt îngrijorați de fericirea altora, deși nu ar fi rău să aibă grijă de propria fericire. Știți de ce îmi place să-i fac pe alți oameni fericiți și să îi motivez la succes? Pentru că eu deja sunt fericit. Posibil, sună egoist, dar mai întâi trebuie să te faci fericit pe sine, apoi să te ocupi de fericirea altor oameni.

Te rog să te întrebi cu sinceritate, ceea ce faci acum te face să ai mai mult succes? Vorbesc nu doar de serviciu, ci de viața de zi cu zi. O persoană fericită realizează că mult mai important este nu câți bani câștigă, ci cum o face.

Când aveam vreo 20 de ani, petreceam mult timp înconjurat de oameni care aveau peste 90 de ani. Nu contează unde îi întâlneam – călătorind sau muncind în industria vinicolă – eu îi rugam să-mi povestească despre viața lor. Toți începeau cu cuvintele: „Păcat că…”. Unii regretau că nu au muncit mai mult. Alții că au petrecut puțin timp cu cei dragi. Ceilalți că nu au făcut ceea ce își doreau cu adevărat, ci au respectat voia părinților. Ei regretau…

Dacă în tot acest timp petrecut în compania acestori bătrâni am învățat ceva, atunci aceasta poate fi exprimat într-o singură frază:

Nu există moment mai potrivit pentru a acționa, decât acum!

Dacă ai puțin peste 20 de ani, acum e momentul potrivit! Acum nu este momentul potrivit pentru a încerca în orice mod să devii mai bogat, să câștigi mulți bani, să-ți cumperi o mașină de lux. Nu!

Înțelegi, ai aproximativ cinci ani la dispoziție pentru a-ți construi în mod activ viața pe care dorești să o ai. Călătorește cu prietenii, descoperă lumea, faceți împreună un rock band. Din motiv că majoritatea dintre noi nu au obligații serioase, acum este momentul să îți faci viața așa cum ți-ai dori să fie.

Chiar dacă ai peste 40, 50 sau 60 de ani, oricum încă ai suficient timp pentru a deveni o persoană fericită. Orice este posibil, dacă îți dorești cu adevărat. Poate că în loc să te retragi la pensie, trebuie să te concentrezi asupra lucrurilor pe care dorești cu adevărat să le realizezi.

Într-o zi, cu toții ne vom trece din viață. Indiferent de vârstă, trebuie să utilizați timpul pe care îl aveți, pentru a deveni o persoană fericită. Acum în fața noastră sunt deschise foarte multe oportunități, care ne permit să construim viața pe care ne-ar plăcea să o avem. 

Dacă cuvintele mele vor face cel puțin o persoană să-și reconsidere comportamentul, să își pună aceeași întrebare sau să nu piardă nicio oportunitate, înseamnă că nu am scris acest articol în zadar. Deoarece pentru toate acestea avem o singură viață.

În fiecare dimineață, expresia „Nu ești veșnic” ar trebui să te facă să te ridici din pat și să faci ceea ce vrei să faci. Ai doar o singură viață, o singură posibilitate. Nimic nu dăunează mai mult unui om ca regretul. Deci, încetați să căutați scuze și începeți calea spre fericire.