Ce trebuie să facă femeia prin casă: 7 treburi, de care bărbații nu sunt în stare

Majoritatea treburilor casnice sunt universale, le pot face atât femeile, cât și bărbații. Există însă lucruri pe care nu le poate face nimeni mai bine ca femeiea ( soția). De regulă, sunt lucruri care necesită timp și atenție.

Crearea confortului

De regulă, bărbaților le este străină tendința de a face casa confortabilă. Ei nu văd niciun sens în cumpărarea vazelor, tablourilor, lămpilor de veche, lumânărilor aromatice și a altor obiecte neînsemnate, care transformă spațiul gol într-o atmosferă caldă, „ca acasă”, unde vrei să te întorci după lucru. De aceea, de această chestiune ar fi bine să se ocupe femeia.

Gătitul

Nu putem spune că statul la plită este o activitate feminină. Mai degrabă, trebuie să gătească cel căruia îi reușește asta mai bine și care are mai mult timp liber. Cel mai des, femeia este cea care vine acasă mai devreme după serviciu și pregătește cina.

Lista cumpărăturilor

Vizita la supermarket este o activitate mai mult bărbătească, întrucât implică căratul produselor. Bineînțeles, perfect ar fi ca această misiune să fie îndeplinită în pereche, dar nu întotdeauna este posibil.

Întocmirea listei de cumpărături este însă sarcina exclusivă a femeii. Bărbații nu prea se pricep la combinarea produselor și deseori cumpără mai mult decât trebuie. Dacă vei lăsa această misiune pe seama soțului, riști să mănânci salam cu ketchap și maioneză următoarele zile.

Copiii

Ambii părinți sunt obligați să ofere copiilor maximă atenție și grijă. Atunci când ne referim la bebeluși însă, femeii îi este mai ușor să înțeleagă necesitățile lui, pentru că o ajută instinctul matern. De aceea, grija copilului în primul an de viață este obligația primară a femeii, bineînțeles cu suportul permanent al tatălui.

Textilul pentru casă

O femeie adevărată știe că nimeni altul nu înțelege mai bine ca ea ce înseamnă o stofă de calitate și cum s-o potrivească în locuință. Ea trebuie să aleagă: lenjeria de pat, draperiile, prosoapele, fețele de masă și plapumele.

Curățenia

Aceasta este responsabilitatea cuplului și nu a unei persoane. Însă atunci când vorbim despre curățenia express, femeia are nevoie de doar 5-10 minute zilnic ca să șteargă repede suprafețele, să strângă lucrurile aruncate și să ude florile.

Verificarea termenului de valabilitate

Aici ne referim nu doar la alimente, dar și la medicamente, produse chimice pentru casă sau produse pentru igiena corpului. Bărbații nu prea au grijă de asta, de aceea femeia trebuie să fie atentă ca din cauza unor produse expirate să nu sufere cei ai casei.