Ce să îmbunătățești în acest an ca să devii mai conștiincios și mai fericit

Dacă vrei în timpul apropiat să fii mai conștiincios, satisfăcut și fericit de ceea ce se petrece în viața ta, încearcă să faci câteva schimbări.

1. Gândește-te la vocație, nu la scopuri

Regula de aur din cartea lui Bill Hybels „Simplifică” spune că trebuie să ne stabilim prioritățile întrebându-ne „Cine vreau să fiu?” și nu „Ce trebuie să fac?”. Atunci când facem ceva, trebuie să ne gândim dacă asta ne va aduce acolo unde vrem să fim, spre vocația noastră. Analizează-ți scopurile. Vezi dacă îți creezi propria cale sau pur și simplu fugi cu turma.

2. Viața spirituală și rugăciunea

Dezvoltarea spirituală este fundamentul omului, pentru că el este un spirit care trăiește în corp și are un suflet. Fără să-și dezvolte spiritualitatea, omul pierde legătura cu sursa energiei, înțelepciunii și iubirii.

3. Ecologie în fapte și gânduri

Ecologia nu e doar despre încălzirea globală și schimbarea climatică, dar și despre relația fiecărei persoane în parte cu ceea ce atinge. Reține: totul este interconectat și fiecare acțiune a ta influențează ceva, fie că e vorba de un ambalaj de la bomboană aruncat sau de un balon cu heliu pe care l-ai lăsat să zboare în aer.

4. Atitudinea față de animale

Atitudinea omului față de animale denotă esența sa ca ființă. Un om bun iubește animalele și nu este violent cu ele. Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să ai animale de companie, dar cel puțin să le ajuți pe cele în primejdie și să contribui la eliminarea cruzimii în raport cu ele.

5. Consum rațional

Omul nu are nevoie de multe lucruri, consumul exagerat este provocat de publicitatea care ne face să ne dorim lucruri de care nu avem nevoie cu adevărat. Încearcă să arunci măcar jumătate din garderoba ta și vei vedea că n-o să duci lipsă de nimic. Cumpără rațional!

6. Ajută-i pe cei neajutorați

Sunt oamenii care nu-și pot obține dreptatea și care nu au de unde primi ajutor. Un simplu gest precum apărarea unei femei gravide în transportul public căreia nu i se oferă locul este un ajutor. Nu fi indiferent!

7. Comunicare eficientă cu cei apropiați

Puteți să locuiți în același apartament, dar să vă comportați ca niște vecini. Unii coexistă așa cu anii. Găsește timp ca să comunici cât mai mult cu familia: mergeți undeva, petreceți timp împreună, găsiți o ocupație în comun.

8. Fă o pauză de la rețelele sociale

Supraîncărcarea cu informații ne afectează nu doar starea psihică, dar și deciziile. Cu cât e mai liniște în jur, cu atât mai ușor ne putem auzi propriile dorințe, ne putem cunoaște mai bine. Nu e cazul să renunți de tot la rețelele sociale sau la sursele de informații, pur și simplu fă pauze. În vacanțe, deconectează telefonul.

9. Dezvoltă-ți creativitatea, încearcă ceva nou

Odată cu vârsta, oamenii, de regulă, nu mai sunt atât de interesați să încerce ceva nou. Astfel apare rutina. Dacă vrei să rămâi pentru mai mult timp tânăr, activ și interesant, dezvoltă-ți abilitățile creative. Încearcă ceva nou în materie de hobby, călătorii și studii.

10. Iubirea de sine în caz de eșecuri

Deseori, oamenii care au scopuri mari tind să se taxeze pentru nereușite. Sunt foarte autocritici, devin dezamăgiți de sine și se judecă aspru pentru orice eșec, chiar și neînsemnat. Nu e corect! Nu tu ești creat pentru țeluri, țelurile sunt create pentru ca tu să-ți îndeplinești misiunea. Nu cere exagerat de mult de la tine. Permite-ți uneori să nu reușești ceva, să obosești, să n-ai chef sau să greșești. Nu ești un robot.