Ce să faci, dacă nu mai ai putere să trăiești: 3 soluții de urgență

Simți că ești la limitele puterilor, iar tristețea te doboară? Există o soluție. Dar mai exact -trei.

1. Găsește un nou sens al vieții

Aprinde o nouă flacără, crede, explodează din interior. Mergi spre un nou țel și vei simți acea bucurie infantilă pentru pașii mici pe care ai reușit să-i parcurgi. Pericolul constă în faptul că dacă în acest drum n-o să te refaci pe deplin, riști să rămâi iarăși fără energie.

2. Schimbă-ți radical modul de viață pe o perioadă de timp

Identifică un loc care te atrage, fă-ți bagajele, cere binecuvântare de la cei dragi și pleacă acolo pentru un an ca să trăiești și să te bucuri de nimicuri, să te regăsești și să aștepți până ce dorința de a trăi activ va reaparea.

Pericolul este să nu vrei să te mai întorci sau în loc să te regăsești să te pierzi și mai mult. Omul este totuși o ființă socială, așa că fără societate nu putem trăi cu adevărat.

Al doilea risc este să alegi destinația greșită. Izolarea totală nu este întotdeauna cea mai bună idee, mai ales dacă este de lungă durată. Fixează-ți o dată la care o să te întorci neapărat.

3. Acceptă situația și scoate încărcătura

Purifică următoarele lucruri:

-Relațiile cu oamenii ( nu le rupe, clarifică-le, apreciază, gândește).

-Supărările, fiecare dintre noi are o grămadă. Le adunăm, le adunăm și la un moment dat ne trezim cu un ego supărat de nu mai încape în noi. Iar ulterior ne temem să coborâm de sus la oamenii pe care îi iubim și îi prețuim.

-Planul de așteptări și scopuri. Pe la jumătatea vieții, foarte mulți dintre noi se trezesc cu o groază de idei nearealizate. Le amânăm pe mai târziu sau pentru momentul potrivit, care nu mai apare.

Și totul se îngrămădește și formează reziduuri de irealizări. De aceea, găsește timp și scrie sincer pe o foaie ceea ce îți dorești să faci, atribuind pentru fiecare un termen. Primul pas reprezintă jumătate de cale.