„Când voi muri, vreau să-mi pui toți banii în sicriu.” O poveste reală cu tâlc și final neașteptat

Trăia cândva un om care a muncit întreaga viață și la fel întreaga viață a economit bani. Când venea vorba de bani, nimeni nu-l întrecea în lăcomia și zgârcenia sa. Iubea banii mai mult decât orice și, cu puțin timp înainte de moarte, i-a spus soției sale: „Când voi muri, vreau să-mi pui toți banii în sicriu. Vreau să-i iau cu mine pe lumea cealaltă.”

El i-a repetat aceste cuvinte până când soția sa i-a promis că îi va îndeplini dorința.

A venit și ziua când omul a murit. La înmormântare, el zăcea într-un sicriu, soția lui se afla lângă el, îmbrăcată în negru, iar cea mai bună prietenă a ei stătea lângă ea. Când s-a finalizat ceremonia și au început să închidă capacul sicriului, femeia s-a ridicat și a spus: „Așteptați un pic!”. În mâinile ei era o cutie de pantofi. S-a apropiat și a pus cutia în sicriu. Apoi sicriul a fost închis și dus.

„Sper că nu ți-ai pierdut mințile și nu ai pus toți banii în sicriul acestui zgârcit bătrân?”, a întrebat prietena. Femeia a răspuns: „Da, am pus banii acolo, așa cum am promis. Sunt o creștină cinstită și nu pot minți. Am promis că voi pune toți banii în sicriu cu el. ”

„Vrei să spui că ai pus toți banii în sicriu, până la ultimul cent?” a rămas surprinsă prietena. „Bineînțeles”, a răspuns văduva, „Am strâns toți banii, i-am pus pe contul meu bancar și i-am scris soțului un cec cu toată suma”.