Boxer la 75 de ani: 5 lucruri pe care trebuie să le știe fiecare bărbat!

Bob Garrett este un antrenor de box din Seattle, tată a 4 copii și bunic pentru 9 nepoți. Bărbatul și-a dedicat viața sportului, afacerii și familiei. Iar la 75 de ani încă mai este în formă. Paul Garrett, nepotul mai mic al acestuia, în vârstă de 20 de ani, a povestit despre cele 5 reguli de viață pe care le-a învățat de la bunicul său. Aceste 5 reguli pot fi utile pentru mulți dintre noi.

1. Învață să fii disciplinat

Disciplina e cheia succesului. Politica pașilor mărunți, dar siguri, niciodată nu a dat greș. Stabilind obiective și mergând încet spre ele, mai devreme sau mai târziu vei atinge succesul. Fără disciplină chiar și cel mai mare talent poate fi irosit. Iar cu disciplină, un om lipsit de talente poate face adevărate minuni.

Disciplinat înseamnă consecvent, vertical și sigur. Stabilitatea în plan profesional (sau în oricare alt domeniu) mai devreme sau mai târziu va duce la stabilitate în plan mental și emoțional. Iar acolo unde inima și mintea sunt împăcate, nu există loc pentru regrete. Succesul înseamnă disciplină și luptă.

2. Învață să lupți pentru viitorul tău

Lupta este un instinct primar, ca foamea și dorința sexuală. Dacă vrei să obții ceva în viață, trebuie să lupți. La locul de muncă, în dragoste, în afaceri, în familie. Viața este o succesiune de lupte pe care le ducem în fiecare zi. Iar cea mai mare luptă este cu noi înșine.

Da, uneori viața te poate lovi dur. Se întâmplă lucruri imprevizibile, vei spune tu, dar tu ești responsabil de modul în care reacționezi la ele. Nenorocirile sunt o normalitate. Viața este o succesiune de probleme și fie te lamentezi, fie le depășești. La urma urmei, cei ce trăiesc sunt cei ce luptă. Iar cei ce luptă sunt cei ce înving.

3. Nu aștepta ajutor de la alții

Acceptă ajutorul, cere ajutorul atunci când este nevoie, dar nu aștepta niciodată să fii ajutat. Viața nu îți datorează nimic. Oamenii care te înconjoară nu îți datorează nimic. Chiar și cei care îți sunt datori, în esență, nu îți datorează nimic. Tu, și numai tu, ești responsabil pentru tot ce se întâmplă în viața ta. Nu da vina pe altcineva.

Nimeni nu-ți va oferi nimic până nu vei dori să obții ceea ce este de drept al tău. Vrei ca soția să te respecte? Devino bărbatul pe care să vrea să-l respecte. Vrei să ai copii creativi? Fii o mamă creativă. Vrei să ai venituri mai mari? Caută soluții, cu vrutul nu ajungi prea departe. Vrei să fii fericit? Ridică-te de pe canapea și încetează să plângi.

4. Primul pas este cel mai greu

Cel mai greu e să te ridici de pe canapea. Să ieși din zona de confort. Să încetezi să te lamentezi și să preiei responsabilitatea pentru viața ta. Cu cât mai devreme vei face acest lucru, cu atât mai departe vei ajunge. Primul pas este cel mai greu, de aceea este cel mai important.

Și totuși, nu te porni nicăieri fără plan. Majoritatea oamenilor preferă să acționeze fără să întocmească un plan. În zadar. Un plan bine pus la punct îți poate asigur mai mult de jumătate din succes. Fără un plan, suntem mai puțin eficienți. Dar nu uita că planificarea precede implementarea.

5. Odată ce te-ai decis, acționează

Planificarea precede implementarea, de aceea, imediat cum planul este gata, începe să-l pui în aplicare. Succesul necesită activitate și acțiune. El se obține numai prin muncă. NU vei reuși să obții ceea ce vrei doar pentru că ai început. Succesul înseamnă muncă, experiență și eșecuri.

Ca să obții ceva trebuie să începi și să găsești răbdarea să mergi până la capăt. Executarea planului necesită disciplină, motivație și răbdare. Iar dacă nu îți atingi obiectivele aceasta este o altă problemă care trebuie analizată, diagnosticată și rezolvată. Fă ceea ce trebuie să faci pentru a-ți realiza planurile și a obține rezultatele dorite.