Bărbații care trăiesc fără soții și copii. Îi putem înțelege?

Dacă un bărbat aflat la vârstă mijlocie n-are încă soție și copii, cel mai probabil, asta va rămâne neschimbat. Și el poate fi înțeles. Bineînțeles, nu de marea majoritate care îl vor considera un egoist, un ratat sau pur și simplu un om neîmplinit.

Totuși motivele pentru care unii bărbați aleg o viață fără obligații sunt următoarele:

1. Evitarea pericolelor

Astăzi bărbații nu se mai grăbesc să se căsătorească crezând că viața în căsnicie va deveni mai ușoară (femeia o să-i gătească, o să-l îngrijească ș.a.). De fapt, bărbatul respinge inconștient ceea ce crede periculos și care îl împiedică să-și trăiască viața la maximum.

2. Bătrânețea în singurătate nu mai este atât de îngrozitoare

Se referă în special la introvertiți, care de la natură sunt obișnuiți să-și facă treburile fără ca să-i deranjeze cineva. Totul este individual, cu toții au caractere diferite. Fiecare om este în drept să decidă pentru sine cum să trăiască mai bine.

Majoritatea femeilor vor mai mult de la o relație: familie, copii, bunăstare financiară. Nu orice bărbat poate să-i asigure aceste cerințe. De regulă, el se simt confortabil cu sine. Tot mai mulți bărbați se simt ok când își gătesc și își spală singuri. În plus, lumea nu se rotește în jurul femeii. El are rude, prieteni, activități pe plac.

3. Copiii sunt o decizie irevocabilă

Dacă n-o să-i placă să fie tată, acest lucru nu poate fi anulat.  Este importantă nu doar propria dorință, dar și conștientizarea faptului că poți să-i oferi copilului ce-i mai bun. A fi tată este un pas responsabil și poate fi asociat cu darul de a cânta – nu toți o pot face.  Să fii un tată bun este un talent.

4. Existența unui scop bine definit

Bărbații nu trăiesc după principiul „nu încerci – nu poți să știi”. De regulă, ei știu ce viață își doresc și ce vor să obțină de la ea. Ei nu trăiesc în iluzii.

5. Nu și-a întâlnit jumătatea

Există bărbați care nu se mulțumesc cu o femeie pe care o plac, ei își vor jumătatea, sufletul-pereche. Ei nu acceptă singurătatea în doi.