Atunci când emani lumină, îi iriți pe cei care trăiesc în beznă. Acum am înțeles de ce

„Dacă zâmbetul este contagios, haideți să facem epidemie”.

Probabil îți este familiară situația când tu radiezi de fericire, vrei să împarți acest sentiment cu cei din jur, iar în schimb primești doar nemulțumire și priviri răutăcioase. De ce lumina ta interioară îi irită atât de mult pe oamenii care trăiesc în beznă?

Într-adevăr, așa se întâmplă în majoritatea cazurilor. În viață întâlnim oameni care sunt plini de lumină și o propagă în jur, dar și oameni care reflectă negativism și energie toxică. Paradoxal este că „licuricii” cei mai toxici apar anume atunci când noi suntem fericiți și vrem să împărțim această stare de bine cu lumea întreagă.

De fapt, nimeni dintre aceștia nu este interesat și nici nu are nevoie de tine, ei sunt destructibili pentru tine. Prietenii adevărați sunt cei care voi fi alături nu doar în momentele grele, dar care știu să împartă cu tine și bucuriile.

Lumina și întunericul sunt parte a naturii umane.  Unii au în suflet lumină, alții au întuneric sau, mai bine spus, invidie și ură. Problema vine de la faptul că suntem nevoiți să interacționăm cu „purtătorii întunericului”, iar ei aduc umbre și peste noi. Lumina sufletelor din jur le irită privirea la propriu și le provoacă ură.

Unii oameni simt necesitatea de a fura lumina altora pentru a se simți mai bine. Întrucât în sufletele lor trăiește doar ura, iar prin vene curge invidie în loc de sânge.

Ei sunt ca și ciupercile care par comestibile, dar de fapt, sunt periculoase pentru viață. Ei ne câștigă încrederea, ne jură iubire și devotament, însă vor un singur lucru – să ne otrăvească, pentru ca să nu-i mai irităm cu fericirea noastră.

Oamenii întunericului simt disconfort și agrevitate din cauza bucuriei tale. Și să nu crezi că tu ești vinovat. Nimic personal! Reacția lor bolnăvicoasă este legată doar de traume și complexe.

Și dacă persoana nu este capabilă să ne împărtășească fericirea, ce facem lângă ea? Să stingi focul e foarte simplu, iar să-l aprinzi din nou nu întotdeauna reușești. Cu cât mai mult te vei afla lângă oameni toxici, cu atât mai greu vei redeveni cel ce ai fost sau în general te vei pierde în umbra lor.

Nu accepta în viața ta astfel de persoane, păstrează lumina pentru cei care știu s-o simtă la fel ca tine.