Atragi oameni de calitate: 12 schimbări care survin în viață, după ce începi să te respecți

Viața ta se schimbă mult, dacă începi să te respecți cu adevărat.

1. Ai o relație mai bună cu tine însăți

În momentul în care începi să ai grijă de tine – fizic, emoțional și rațional, încetezi să mai comunici cu oameni, care îți dau doar emoții negative.

2. Începi să te iubești

Încetezi să mai cauți iubirea pentru a acoperi golul din interior, acest gol îl umpli cu iubire și recunoștință față de sine.

3. Te eliberezi de oameni toxici

Atașamentul întâmplător care te distruge. Omul pe care îl iubești și de care ai grijă nu te ajută să te dezvolți. Este o relație care te ofensează emoțional.  Este omul căruia îi oferi totul, dar el nu-ți dă nimic în schimb. Uneori cel mai greu este să „decupezi” persoanele nepotrivite.

4. Devii mai fericit/ă

Pur și simplu, există mai puțină dramă cu care ai de a face, pentru că preferi să te distanțezi de situațiile negative, care nu te fac fericit/ă.

5. Relațiile tale se îmbunătățesc

Fie că e vorba despre carieră sau relații personale, tu începi să alegi oameni care se aseamănă cu tine și cu care devii mai bună.

6. Atragi oameni de calitate

Anterior, probabil ofereai timpul tău celor ce îți dădeau doar o clipă de atenție, acum  ai înțeles cât valorează timpul și nu vrei să-l mai irosești pe cel ce nu merită.

7. Începi să lupți pentru tine și pentru ideile tale

Când începi să crezi în tine, încetezi să mai crezi în negativismul și incertitudinile altor oameni. Ei pot vorbi ceva de rău despre tine sau pot pune la îndoială unele acțiuni ale tale, dar tu ai învățat să nu-i mai asculți.

8. Devii mult mai încrezător/toare

Încrederea este parte a tuturor aspectelor vieții. Te privești în oglindă și nu mai vezi neajunsuri, doar auzi cum vocea interioară îți spune să fii mândru/ă de tine.

9. Nu te mai justifici

Dacă faci alegerea care te face fericit/ă, nu ești ogligat/ă să explici cuiva de ce ai făcut această alegere.

10. Încetezi să te scuzi

Atunci când ești sigur/ă de alegerea ta, nu trebuie să-ți ceri scuze pentru ea. Îți ceri iertare doar atunci când ai greșit, dar nu te mai scuza pentru ceea ce ești tu.

11. Nu mai crezi în falsuri

Încetezi să mai crezi în minciuni și justificări. Te ții la distanță de cei care te mint.

12. Nu mai ești gelos/oasă

Probabil că în trecut te-ai compara cu alții, acum știi însă că unicul om cu care concurezi este cel pe care îl vezi în oglindă.