Actor: Sunteți răi pentru că sunteți slabi, să fii bun întotdeauna este mai greu!

Evgheny Leonov a fost un mare artist de teatru și cinema din fosta Uniune Sovietică, laureat al festivalului de film de la Veneția și al festivalului din San Sebastian. Leonov a devenit renumit în URSS și dincolo de hotarele ei datorită rolurilor sale de comedie, dar și pentru bunătatea, deschiderea și inteligența sa. Hai să vedem care sunt cele mai memorabile afirmații ale sale.

Citate de Evgeny Leonov

#1. Fericirea e atunci când dimineața vrei la muncă, iar seara vrei acasă.

#2. Pentru unii, Dumnezeu este în cer, dar pentru alții este în inimile lor. Și acest Dumnezeu din inimă nu îți permite să lovești un câine, să superi un bătrân sau să-ți tratezi rău părinții. Nu îți permite fără să știi. Și acest Dumnezeu este educația.

#3. Dacă în viața ta există un om în fața căruia nu îți este frică să apari mic, vulnerabil și inofensiv, să știi că această persoană este protecția și binecuvântarea ta.

#4. Politica este o afacere pură. Atât timp cât nu se baga oamenii în ea.

#5. Nu cred că există oameni care să fie complet incapabili să facă bine. Se întâmplă uneori să devii mai dur și să crezi că nu există loc pentru bunătate în sufletul său. Dar există motive pentru care se întâmplă acest lucru și niciodată nu se întâmplă irevocabil.

#6. Frica nu este o slăbiciune. Dar devine o slăbiciune dacă te face să bați în retragere.

#7. Sunteți răi, pentru că sunteți slabi. E mult mai ușor să urăști, e mai ușor să faci rău și să fii negativ. Și ai nevoie de o inimă mare, o minte senină și multă răbdare ca să dai dovadă de iubire, bunătate și compasiune.

#8. Pentru a cunoaște viața, trebuie să o trăiești. Să nu fugi de conflicte, să nu te temi de pericole, să nu te temi de risc, să nu cauți căi ușoare, să nu fugi de responsabilitate și să nu crezi că niciodată nu vei da de belea.

#9. Ei spun că acum sunt alte valori. Un alt Dumnezeu. O altă morală. Un alt adevăr. Dar adevărul e că nu poți să le faci să dispară pe toate.

#10. Uneori, un singur cuvânt este suficient pentru a-i da aripi unui om. Și este foarte important ca acest cuvânt să fie rostit în timpul vieții sale.

Citește și: Nu renunța la fericire: 10 citate puternice de la Lev Landau, fizicianul care a descifrat fericirea!