Aceste fraze trebuiau spuse copilului înainte de a merge la școală

Uneori vrei să întorci înapoi timpul și să-i spui copilului tău ceva la care nu te-ai gândit niciodată. Nu doar un simplu „nu te teme, vei reuși”, ci cuvinte reale, eficiente, care îl vor salva de stres și de griji.

Întâi septembrie, ziua Cunoștințelor, la general, este o sărbătoare pentru copii și părinți, doar că nu pentru toți. Pentru unii aceasta nu este o sărbătoare, ci începutul următoarei serii de thriller despre rutina școlară cu trezirea devreme, o grămadă de lecții și responsabilități extracurriculare.

Ca să evitați stresul copilului, încurajați-l cu următoarele fraze:

Nu te goni după note bune

Notele nu au nici o valoare. Tu singur îți setezi limitele tale!

Nu este neapărat să prietenești cu cineva, e de ajuns să te comporți drăguț

Cărțile despre prietenie școlară sunt minunate, dar se poate întâmpla ca persoana „ta” să nu fie pur și simplu în acest colectiv. Nu te întrista, totul este înainte!

În școala nu mai sunt „copii drăguți”

Te regăsești într-un colectiv de personalități care este încă în dezvoltare. Acest colectiv va fi împreună aproape pentru 12 ani școlari și personalitățile se vor simți imediat. Construirea relațiilor va începe din prima zi. Încearcă să te încadrezi în echipă cu demnitate. Nu te lăsa obijduit.

Nu intra într-o relație de hărțuire

Dacă există o astfel de situație în colectiv, nu fi în componența turmei, care călcă în picioare pe cel mai slab. Spune despre această situație. Se va găsi adultul, potrivit, în școală pentru a-l dezrădăcina.

Nimeni nu poate să râdă de tine și să te umilească. Mai ales profesorul

Dacă profesorul iubește să ia în derâdere un copil față de colegii săi, să știți că aceasta este greșit!

Profesorul nu este o autoritate intangibilă

Nu mereu tot ce spun profesorii este adevărat, profesorii tot greșesc.

Ești micuț, dar asta nu înseamnă că cu tine se poate de făcut tot ce își doresc alții

Dacă nu dorești să mănânci în timpul micului dejun școlar – ai dreptul să nu faci acest lucru. Dacă dorești să mergi la toaletă, poți ieși avertizând profesorul. Cere să fii respectat, dar, la rândul tău, respectă-i și pe ceilalți.

Nu poți fi amenințat

„Îți voi strica telefonul.”, „Îți voi lua lucrul și nu ți-l voi înapoia.” „Strânge-ți părul, sau ți-l voi tăia”. Aceste lucruri trebuie spuse părintelui și nici într-un caz copilului.  Adultul va găsi un răspuns, garantat

În orice situație, să știi că ai protecție. Această protecție sunt eu

Poți să mă suni oricând și să-mi spui orice vrei. Și te voi ajuta să rezolvi orice situație dificilă. Ca Batman sau Carlson. Sunt aproape!