Aceste 15 obiceiuri zilnice transformă orice ratat în om de succes

Sunt niște pași extrem de simpli, este important să-i faci zilnic, transformându-i în obicei, la fel ca spălatul pe dinți sau pe mâini.

1. Fii la curent cu noutățile din domeniul tău de activitate

Informează -te în drum spre serviciu ( dacă nu ești la volan) sau în pauza de masă. Vezi ce nou se întâmplă în mediul în care lucrezi. Încearcă să înțelegi ce tendințe sau evenimente îți influențează viața profesională și pentru ce trebuie să fii gata.

2. Ține un jurnal, dar nu unul obișnuit, ci „a viitorului”

Să scrii ce ai mâncat la prânz este plictisitor, iar să te plângi pe viață este contraproductiv. Ține un jurnal în care să-ți faci planuri și să-ți descrii visurile. Notează ceea ce vrei de la viață. Așa te vei porgrama pentru succes, iar fanteziile se vor transforma în realitate.

3. Fă mișcare zilnic

N-o să-ți păstrezi prospețimea minții, dacă îți vei muta fundul din scaunul de birou pe canapea. Înaintează-ți noi provocări în fiecare zi. De exemplu, întreabă-te „Voi putea face azi cu 5 flotări mai mult decât ieri?”.

4. Deconectează telefonul

Este obositor și dăunător să fii la legătură în regim 24/7. După ce ai terminat ziua de muncă, deconectează telefonul pentru 30 de minute și fă o plimbare prin parc. Savurează priveliștea. Asta te va ajuta să faci o repornire a creierului, să-i redai claritate și să-ți faci planuri pe mâine.

5. Nu te da bătut

Nu percepe un „nu” ca un răspuns definitiv. Manifestă insistență, depășind frica.  Păstrează țelul, dar caută o altă cale spre el.

6. Nu asculta trolii

Nu asculta părerea oamenilor rău intenționați, a invidioșilor și a trolilor răutăcioși din rețelele sociale. Sunt niște ratați, întrucât învingătorii nu împrăștie iad prin jur. Înconjoară-te cu oameni pozitivi, care cred în tine și sunt gata să te susțină.

7. Lasă partenerul să vorbească

Învață să asculți. Astfel presiunea scade de la sine, chiar dacă nu vei rezolva problema într-un moment. Lasă interlocutorul să scape de emoțiile negative și veți ajunge mai ușor la un compromis.

8. Învață să fii organizat

Fă-ți o listă de sarcini, care n-o să te lase să pierzi timpul cu nimicuri. Notează 3 cele mai importante și purcede la realizarea lor chiar de dimineață. Chiar dacă n-o să mai reușeti nimic în afară de asta, seara vei fi mulțumit, înțelegând că ziua nu a trecut în zadar și că ai progresat.

9. Mulțumește!

Trezindu-te, numește 3 lucruri pentru care ești recunoscător sorții. Iar atunci când te culci, amintește-ți de 3 momente frumoase din ziua respectivă, care te-au făcut să zâmbești.

10. Niciun fel de muncă duminica!

Întotdeauna rezervă-ți timp pentru a te odihni și a-ți restabili puterile. Nu-ți lua de lucru acasă. Petrece timpul liber cu familia sau gândește-te la noi planuri și idei.

11. Vorbește la telefon, fiind în mișcare

O să-ți dea forțe: o să te simți mult mai energic și vei conștientiza că așa probleme se rezolvă mult mai repede.

12. Programează-te pentru o minune

Când te trezești dimineața, programează-te că azi ți se va întâmpla ceva uimitor și minunat. Așteptarea unei minuni ridică șansele că aceasta să aibă loc.

13. Urmărește-ți respirația

Dacă ești obosit sau încordat, alocă 10 minute ca să te concentrezi asupra respirației. Asta o să redea claritate gândurilor și te va scăpa de anxietate.

14. Începe ziua cu muzica preferată

Aceasta îți crează o dispoziție bună, te motivează și îți îmbunătățește concentrația.

15. Respectă regula: „Eu îmi zic ce să fac. Eu fac ceea ce mi-am zis.”

Atunci vei ști sigur de la ce să începi!