Aceste 10 obiceiuri aparțin femeilor ce nu se respectă și fac pe plac tuturor

Există persoane care se simt mereu obligate să convină tuturor, ele vor să placă și deseori acest lucru este legat de nivelul scăzut de autoapreciere.

Iată 10 lucruri care sunt bune pentru cei ce te înconjoară, dar nu și pentru tine.

1. Nu știi cum să rupi o relație

Nu poți să pui punct unei relații toxice, pentru că nu vrei să faci pe cineva să sufere sau să te urască. Preferi să trăiești în minciună decât să-ți faci dușmani.

2. Îți ceri iertare pentru orice fleac

Cel mai utilizat cuvânt al tău este „scuze”. Ceri scuze pentru orice, chiar și atunci când nu ești tu de vină.

3. Nu știi să spui „nu”

Nu spui niciodată „nu”, chiar dacă te-ai îmbolnăvit, mergi la serviciu. Chiar dacă ești obosită după o noapte nedormită, mergi să te vezi cu prietenii. Uiți de tine, doar ca să-i faci fericiți pe alții.

4. Nu-ți acorzi suficientă atenție

Ești atât de ocupată să-i faci fericiți pe cei din jur că nu mai găsești timp și pentru tine. Nu ai zile în care să ți le dedici doar ție, îi prețuiești mai mult pe alții decât pe tine.

5. Nu poți scăpa de vechile supărări

Înțelegi că te ții de anumite situații din trecut. Nu ți-ai dorit ca ele să se întâmple, dar ai făcut așa pentru că ești un om bun sau pentru că ți s-a spus așa să faci.  Tu ții aceste supărări în minte și chiar urăști pe ascuns persoanele care s-au folosit de bunătatea ta.

6. Oamenii deseori te folosesc

Prietenii și familia te folosesc pentru că sunt siguri că vei face totul pentru ei. Dacă prietenii te roagă să faci lucruri incomode, nu-ți strica viața doar ca să păstrezi o prietenie.

7. Mulți te consideră o personalitate slabă

Unii nu înțeleg de ce faci atât de multe pentru alții și de ce asta e important pentru tine. Ei nu înțeleg că zâmbetul celor din jur îți aduce plăcere.

8. Nu știi ce înseamnă să fii egoistă

Tu nu știi cum este să iei decizii doar pentru sine și să faci doar ceea ce vrei, atunci când alții nu sunt de acord. Te simți neconfortabil când mergi împotriva altora, mai ales dacă este vorba despre oameni importanți pentru tine. Tu preferi să-i liniștești pe ei decât să-i convingi să faci ceea ce vrei.

9. Preferi să suferi tu, decât să-i faci pe alții să sufere

Înainte să întreprinzi ceva te întrebi: ce vor spune prietenii? cum vor reacționa rudele? În loc să iei o decizie bazată pe propriile sentimente, vei alege exclusiv în favoarea celorlalți.

10. Analizezi prea mult

Nu există lucruri care să nu fie analizate de tine. Nu poți schimba asta la tine, dar înainte să acționezi, neapărat întrebi ce cred alții despre asta. Totul pentru bunăstarea lor, nimic pentru tine.