Abia la nunta de aur, acest cuplu a înțeles care este secretul unei căsnicii fericite!

Un cuplu în vârstă își sărbătorea nunta de aur. În timpul micului dejun, soția s-a pus pe gânduri:

„În fiecare dimineață, tai partea crocantă de deasupra din chifla proaspătă, o ung cu unt și i-o dau soțului meu pentru a-l face fericit, dar de fiecare dată o vreau eu. Astăzi voi face altfel, o voi lua pentru mine, iar lui îi voi lăsa partea de jos a chiflei.”

Cu frica în inimă că el va fi jignit, îi întinde partea de jos a chiflei, la care soțul izbucnește într-un zâmbet larg și spune:

„De cincizeci de ani îmi doream partea de jos a chiflei, pentru că încă de mic copil iubesc să o mănânc nu pe cea crocantă, dar tăceam și ți-o lăsam ție, ca să nu te indispun. Și în sfârșit ai împărtășit cu mine partea mea preferată, îți mulțumesc!”

Cred că și fără explicații îți dai seama, ce fel de viață a avut acest cuplu. Este important să vezi principalul lucru din spatele poveștii despre chiflă – interacțiunea dintre două persoane care au trăit întreaga viață împreună, dar așa și nu s-au cunoscut.

Poți trăi toată viața nesatisfăcut dacă trăiești printr-o proiecție și faci tot posibilul să îți mulțumești partenerul fără să-i ceri părerea.

Proiecția – văd în altul, ceea ce este în mine. Așa cum făcea această femeie care îi oferea soțului ceea ce își dorea de fapt ea. Ea își proiecta nevoia asupra lui, rămânând nemulțumită și, în același timp, îl făcea pe el nemulțumit și nefericit.

Iar cel mai rău lucru este că, ea nu făcea ceea ce era important și plăcut pentru sine, dar viața trecea pe alături. Viața trecea fără iubire, fără plăcere, fără comunicarea reală între doi oameni.