9 lucruri care te vor face incredibil de atrăgător în ochii celor din jur!

Ce ne face mai atrăgători în ochii celor care ne înconjoară? Banii, frumusețea, puterea, statutul, hainele? Toate, într-o anumită măsură. Dar niciuna din ele nu se compară cu lucrurile despre care vom discuta în continuare. Iată 9 sfaturi care te vor ajuta să câștigi simpatia tuturor!

#9. Spune lucruri frumoase despre alții

Un proverb francez spune că dacă arunci cu noroi în cineva, poți să nimerești sau să dai pe-alături, dar garantat vei rămâne cu mâinile murdare. Dacă umilești, denigrezi și discreditezi alte persoane, mai întâi de toate te discreditezi pe tine.

Un cuvânt de laudă nu va face rău nimănui. Mai ales dacă e sincer și vine din toată inima. Nici măcar nu va trebui să minți pentru că fiecare om are măcar o trăsătură cu care se poate mândri. Nu ezita să-i amintești despre asta. Oamenii amabili, sinceri și deschiși sunt locomotiva fiecărui colectiv și sunt apreciați indiferent de sex, vârstă sau convingeri.

#8. Fii sigur de sine

Poți să fii deștept, talentat, bun, harnic și frumos, dar dacă îți lipsește încrederea de sine, toate acestea vor trece neobservate. Majoritatea oamenilor își subestimează capacitățile, talentele, aspectul, meritele, perspectivele etc. În zadar. Ești mai valoros decât pare la prima vedere. Tot ce-ți lipsește este un pic de încredere în forțele proprii.

Ușor de zis, greu de făcut. Dar uite un sfat gratuit de la celebrul psiholog canadian, Jordan Peterson: Stai drept și trage umerii înapoi. Oamenii de știință au demonstrat că starea de spirit ne influențează postura, dar în aceeași măsură, și postura ne influențează starea de spirit. Stând drept, vei părea mai încrezător, vei deveni mai încrezător și vei fi pe placul tuturor. Pentru că tuturor le plac oamenii siguri de sine.

#7. Gândește pozitiv

Uite la partea plină a paharului. Albert Einstein spunea că există două moduri de a-ți trăi viața. Primul – de a crede că nu există miracole. Și al doilea – de a crede ca totul e un miracol.

Nu te mai plânge. Nimeni nu vrea să asculte despre genunchii care te supără, tensiunea arterială sau cozile la spital. Există atâtea subiecte care pot aprinde interesul în ochii interlocutorului tău. Oamenii care emană energie pozitivă și voie bună îi fac pe cei din jur să se simtă mai bine. De ce să nu fii unul din ei?

#6. Susține în loc să judeci

Marele filosof grec, Platon, spunea: Fii bun, pentru că fiecare om pe care îl vei întâlni, în interior duce o bătălie grea, despre care nici măcar nu bănuiești. 

De regulă, e dificil să înțelegi ce simte alt om, ce gânduri îl frământă, ce atitudine are față de tine. A conștientiza că fiecare om ce-ți iese în cale are propriile greutăți, trăiește aceleași sentimente și este la fel de uman ca tine – e primul pas spre împăcarea spirituală. Platon ne învață să privim dincolo de aparențe și să fim buni cu toți cei care ne înconjoară.

În loc să judeci, încearcă să înțelegi, să dai dovadă de empatie, să susții și la sigur vei câștiga simpatia celor care te înconjoară. Decât să judeci, mai bine spune un cuvânt bun. O vorbă bună poate schimba viața unui om.

#5. Unește-i pe cei din jur

Fii cureaua de transmisie. În mod normal, dacă ai calitățile enumerate mai sus, probabil, deja ești persoana care stabilește obiectivele și îi mobilizează pe restul la acțiune. Dorința de a-i uni pe ceilalți sub aripa unui scop comun îți va adăuga bile albe la capitolul atractivitate, deoarece puțini au curajul să-și asume rolul de lider.

#4. Fii implicat

Ochii plini de entuziasm, fața care debordează de satisfacție și pasiunea înflăcărată pentru ceea ce faci – iată semnele care îi cuceresc pe cei din jur, nu mașina, portmoneul și hainele.

Cine îți stârnește interesul mai mult? Cei cufundați în rutina cotidiană sau cei care sunt sută la sută prezenți și implicați în tot ceea ce fac, jonglând abil cu responsabilitățile profesionale, familiale și interesele personale, fără să-și piardă entuziasmul și echilibrul interior.

#3. Fă-i pe ceilalți să se simtă bine

Mai mult sau mai puțin, cu toții suntem egoiști în adâncul sufletului. Dar vrem nu vrem, suntem în aceeași barcă și dacă vrei să te simți bine, va trebui să-i faci și pe restul să se simtă mai bine.

Fii omul care dă tonul petrecerii, care face atmosfera, care are grijă de fiecare în parte, dar nu uită de nevoile lui. Fii omul care îi face pe restul să se simtă interesanți ca persoane. Eforturile tale nu vor trece neobservate. Toată lumea adoră oamenii care îi fac să se simtă mai bine.

#2. Trăiește din plin

Știi ce cucerește aici? Independența. Independența față de stereotipuri, prejudecăți și scenarii scrise de alte persoane. Nu există reguli după care trebuie să trăiești, decât cele pe care ți le scrii tu. Marele scriitor american, Kurt Vonnegut spunea:

Poate te vei căsători, poate nu. Poate vei avea copii, poate nu. Poate că vei divorța la 30 de ani, poate că veți trăi împreună până la adânci bătrâneți. Orice ai face, nu te lăuda prea mult, dar nici nu te condamna. Jumătate din ceea ce ni se întâmplă în viață, e la voia întâmplării. Trebuie doar să trăiești”.

#1. Subliniază-ți individualitatea

Individualitatea e ceea ce ne diferențiază de restul, e ceea ce ne face atrăgători și ceea ce îi face pe alții să se îndrăgostească de noi. Ai grijă să o dezvolți și nu uita, din când în când, să o evidențiezi, fiindcă în vremuri întunecate, pline de oameni întunecați, avem nevoie atât de mult de oameni luminoși.

Citește și: Cei ce trăiesc sunt cei ce luptă: 25 de citate puternice de la titanul literaturii franceze, Victor Hugo!