9 cei mai longevivi oameni de pe planetă, explică secretul unei vieți lungi

În fiecare an, numărul centenarilor crește constant, în mare parte datorită dezvoltării medicinei. Cu toate acestea, nu toate țările se pot lăuda cu o speranță de viață lungă, dar în unele dintre ele, de exemplu, Japonia, multe persoane pot depăși cu ușurință 100 de ani.

1.Walter Bruening

Cel mai tânăr centenar este din Minnesota. A crescut într-o familie săracă cu alți 4 copii. La vârsta de 14 ani a început să lucreze, iar la 17 ani era deja muncitor feroviar. Această profesie a rămas neschimbată de-a lungul vieții sale profesionale. Când bărbatul a depășit pragul de 100 de ani, a fost invitat la emisiuni TV. El a susținut că corpul și mintea ar trebui să fie întotdeauna în formă bună. Walter a murit la 114 ani.

2.Gertrude Baines

Părinții acestei femei erau sclavi, care ulterior au fost eliberați eliberați. La 105 ani, a trebuit să se mute la un azil de bătrâni. Femeia a spus că secretul vieții sale lungi este cunoscut doar de Dumnezeu. Gertrude a decedat la 115 din cauza unui atac de cord.

3.Bernice Madigan

Bernice a lucrat în organele guvernamentale. Când a împlinit 110 ani, a acordat un interviu în care a declarat că nu a consumat niciodată droguri. Femeia a murit în somn. La acea vreme ea avea 115 ani.

4.Suzanne Jones

Suzanne provine dintr-o familie numeroasă. La 24 de ani, fata a plecat la New York și apoi a reușit să strângă destui bani pentru a se muta cu întreaga familie acolo. Femeia nu a băut niciodată băuturi alcoolice și nu a folosit produse din tutun, iar la pensionare a început să ducă un stil de viață activ. În ultimii 28 de ani de viață, Suzanne a fost într-un azil de bătrâni. A decedat la 116 ani.

5.Maria Esther de Capovilla

Maria provine dintr-o nobilă familie ecuadoriană. Nu a fumat și nu a băut alcool tare. În timpul vieții, femeia a avut 5 copii, 12 nepoți și 20 de strănepoți. Femeia a murit de pneumonie, cu doar 17 zile înainte de a împlini 117 ani.

6.Emma Morano

Multe persoane din acea regiune a Italiei, de unde este și Emma, au trăit mai bine de 90 de ani. Italianca a susținut că motivul unei vieți atât de lungi se datorează singurătății și a unei diete de ouă crude. În 2011, Emma a primit Ordinul de Merit pentru Republica Italiană. A murit la vârsta de 117 ani.

7.Misao Okawa

Japoneza provine dintr-o familie de comercianți. Femeia credea că secretul longevității era somnul bun și consumul de sushi. Misao a murit la vârsta de 117 ani din cauza insuficienței cardiace.

8.Violet Brown

Această femeie din Jamaica credea că nu există niciun secret pentru longevitate. Cu toate acestea, femeia a respectat unele principii. De exemplu, nu am consumat pui și carne de porc, precum și alcool.

9.Jeanna Kalman

Deținătorul recordului pentru longevitate este a unui rezident al Franței. În toată viața ei, Jeanne nu a lucrat niciodată. Se simțea grozav până la o vârstă înaintată și chiar îi plăcea să glumească. În același timp, franțuzoaica nu a avut un stil de viață sănătos. A fumat până la 117 ani, i-a plăcut să bea un pahar de vin roșu și a consumat și cantități mari de ciocolată. Jeanne a murit la 122 de ani.