8 greșeli pe care le vei regreta ani mai târziu

Află ce faci greșit și corectează greșelile tinereții înainte de a fi prea târziu.

1. Încerci să salvezi o relație eșuată

Nu contează din ce motiv încerci să păstrezi o relație care se destramă: îți faci griji de opiniile altora, din cauza copiilor, nu dorești să pierzi prima dragoste sau crezi că nimeni altcineva nu te va iubi. În așa mod te lipsești de șansa să obții fericire cu persoana potrivită.

2. Nu-i dai drumul celor care deja au plecat

Ошибки молодости

Este în regulă să tânjești după o relație ruptă de dragoste sau de prietenie, dar acest sentiment nu trebuie să dureze toată viața ta. Există aproximativ 7,5 miliarde de oameni în lume, printre aceștia se va găsi cu siguranță cineva care te va consola. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la cei care deja au plecat din viața doar de dragul relațiilor noi. Merită să faci acest lucru în primul rând pentru bine tău, astfel încât povara trecutului să nu încurce la crearea unui viitor fericit.

3. Te ții de jobul care nu-ți place

Ținând cont de pauza de prânz și de drum, petreci o treime dintr-o săptămână la serviciu, iar aceasta este o perioadă de timp prea mare pentru o ocupație care nu-ți aduce satisfacție. Desigur, nu este ușor să lași o poziție bine plătită, dar pe care o urăști pentru poziția de începător la jobul visului tău, dar cu siguranță vei regreta dacă nici măcar nu încerci să-ți dai seama ce vrei cu adevărat să faci.

4. Lucrezi prea mult

Chiar și jobul tău preferat este totuși un job, iar viața nu ar trebui să se oprească doar asupra lui. Privind în urmă de-a lungul anilor, la sigur nu vei regreta că ai petrecut prea puțin timp la birou, dar s-ar putea să descoperi că copiii tăi crescut fără tine, prietenii nu mai sună, pentru că întotdeauna nu ai timp liber.

5. Încerci să fii după așteptările altora

Te-ai dus la drept pentru că mama ta a crezut că profesia de avocat este profitabilă. Ți-ai vopsit părul în roz, pentru că toți din gașca ta o făceau. Ai întemeiat o familie pentru că la vârsta ta „deja e timpul”. Atâta timp cât încerci să corespunzi cu așteptările altor persoane, ai mai puțin timp să-ți trăiești propria viața.

6. Nu riști

Riscul este diferit și este puțin probabil să regreți că nu ai traversat un carosabil aglomerat pe semaforul roșu, dar te vei chinui cu întrebări, ce s-ar fi întâmplat dacă aveai să te angajezi la un post vacant într-o companie mare sau dacă aveai să mergi într-o călătorie aventuroasă.

7. Acorzi puțină atenție sănătății tale

Уделяете мало внимания здоровью

În tinerețe îți pare că vei fi întotdeauna puternic, viguros și sănătos, dar corpul îți va spune destul de devreme că nu este așa. Prin urmare, nu trebuie să neglijezi recomandările medicilor: dietă sănătoasă și activitate fizică Recomandări globale privind activitatea fizică pentru sănătate și să faci periodic examinări medicale – pentru a identifica bolile în stadiile incipiente și a le vindeca.

8. Renunți să înveți lucruri noi

Odată cu înaintarea în vârstă, persoana învață mai greu lucruri noi, așa că în fiecare an va trebui să cheltui mai mult timp și efort pentru a stăpâni noi abilități. Totodată, va fi din ce în ce mai puțin timp ca să le aplici.