7 proverbe care explică de ce italiencele nu aleargă după bărbați!

Se spune că cei mai fericiți și sănătoși oameni din lume trăiesc pe peninsula Apenină. Aceștia practică o alimentație corectă, pun un accent deosebit pe relațiile familiale și interumane, nu se lasă deranjați și influențați de fleacuri și pot să aprecieze viața prin frumusețea și simplitatea ei. Nu întâmplător, italiencele au un sistem de valori și convingeri aparte, încărcate de o înțelepciune acumulată prin generații, care le ajută să fie deosebit de împlinite și fericite în plan emoțional.

Deseori, din gura bărbaților italieni poți să auzi diferite observații ironice: “Totul este de la Dumnezeu, cu excepția femeilor” sau “Există două moduri de a învinge într-o ceartă cu o femeie, dar nici unul nu funcționează”. Spre deosebire de omologii lor din alte popoare, bărbații italieni nu se victimizează prea tare atunci când se confruntă cu controversata natură feminină și percep femeile așa cum sunt, enigmatice, duale, contradictorii. Tot ei, fiind cei care afirmă ferm că “starea de spirit a unei femei este ca vremea de afară, azi însorită, mâine furtunoasă și nu trebuie să înfrunți această furtună, ci doar să treci peste dânsa”.

De asemenea, italienii nu sunt prea îngrijorați de viitorul unei relații. Ei sunt foarte relaxați în acest sens și au convingerea că “nimeni nu-ți poate lua ceea ce ți-a pregătit destinul”. Nici o italiancă care se respectă nu se va căsători cu un bărbat doar din motivul că are deja peste 30 de ani și asta e ultima sa șansă. Italiencele nu se lasă duse de nas de prejudecăți și ascultă doar glasul pasiunii, nu și cel al mulțimii, acestea fiind ferm convinse că bărbatul viselor lor se află undeva prin preajmă, poate chiar imediat după orizont.

De cealaltă parte a baricadei, femeile din Italia fac următoarea remarcă: “Chiar și în Paradis nimeni nu vrea să rămână singur”, cu alte cuvinte, trebuie să înveți să găsești trăsăturile unui prinț în bărbatul pe care-l iubești, pentru că persoane ideale nu există. Apreciază bărbații pe care-i întâlnești și oferă-le posibilitatea de a se exprima și a-și demonstra atuurile.

Alt proverb italian îndrăgit de femei, sună în felul următor: “Nu măsura adâncimea unui râu cu ambele picioare”. Fiecare poate interpreta în felul său aceste cuvinte, dar eu cred că se referă la oamenii care încearcă să accelereze evoluția unei relații. Dacă nu ești sigur (ă) că-ți cunoști suficient de bine jumătatea, nu te grăbi să te căsătorești sau să faci copii, după principiul – pofta vine mâncând. Italiencele apreciază independența și libertatea financiară și nu sunt gata atât de ușor să se lase vulnerabile și dependente financiar față de un bărbat.

De asemenea, acestea au o atitudine optimistă față de eșecuri, acceptându-le ca pe o componentă firească a vieții, spunând că “Viața este ca un pom de Crăciun: întotdeauna există un șmecher care va sparge vreun globuleț”. Înțelept, nu?

Totuși, cea mai importantă înțelepciune femeiască transmisă la italieni din generație în generație sună așa: “După tren și bărbați să nu fugi niciodată că peste un sfert de oră va veni altul”, sugerând că, mai întâi de toate trebuie să învățăm să ne iubim pe sine însuși, să fim calmi, răbdători, siguri și fericirea va veni de la sine.