7 lucruri pe care să le lași nespuse, dacă vrei să fii fericit

Probabil mulți au observat că atunci când se laudă cu planurile și realizările lor se pomenesc cu viața pe dos. Poate e timpul să mai ții limba după dinți? Fericirea chiar iubește liniștea.

Iată despre ce să nu vorbești cu alții, ca fericirea să nu te părăsească.

1. Judecatul altora

Chiar dacă ai fost martorul unei situații îngrozitoare sau ți s-a povesit despre o faptă rea, nu te grăbi să judeci. La fel, chiar dacă ți s-a făcut ceva neplăcut, nu răspunde cu aceeași monedă. Fii mai presus de toate astea. Totodată, mai ține minte că atunci când vorbești despre neajunsuri străine, le preiei tu.

2. Impunerea stilului propriu de viață

Nu consumi alcool, nu fumezi, faci sport, ești vegetarian, iubeși yoga – sunt drepturile tale, stilul tău de viață. Nu trebuie să-i judeci pe alții că nu respectă aceste reguli. Fiecare este responsabil de propria viață.

3. Binefacerile

Cu certitudine, este un lucru bun să-i ajuți pe alții. Indiferent că este vorba despre donarea unei sume mari de bani sau a unor haine purtate. Nu trebuie să povestești tuturor despre fapta ta. Atunci nu va mai fi vorba despre milostenie și bunătate, ci despre egoism și iubire de sine.

4. Planurile pentru viață

Orice om are visuri, scopuri, planuri. Dacă le vei împărtăși tuturor, ar putea să nu se îndeplinească. Nu vorbi despre aceste lucruri, întrucât se distruge acea energie care te duce spre țelurile tale. Poți spune aceste lucruri doar celor ce te vor ajuta să le realizezi.

5. Banii

Unora le place să se laude cu veniturile lor. Ei și ce? În primul rând, dacă ai un venit bun, oamenii te vor invidia, în al doilea rând, vor începe să ceară bani cu împrumut.

6. Faptele bune

Ca și în cazul donațiilor, dacă ai ajutat pe cineva, n-o fă pe eroul și nu te mândri în mod public cu asta. Un erou nu trebuie să aștepte recunoștință și laudă. Ceea ce ai făcut este pentru că ai inima bună, pentru că ești curajos și empatic, iar dacă îți place să te lauzi cu asta, deja este vorba despre mândrie și egoism.

7. Treburile familiale

Soțiile se plâng din cauza soților și invers. Iar unii au un obicei de a povesti despre copii și părinți. Dacă obișnuiești să vorbești despre familia ta cu toți, tu deschizi poarta pentru energie negativă. Chiar dacă te lauzi cu succesele și veniturile membrilor familiei, prin asta comunici universului că nu ești gata să le primești.