5 sfaturi pentru sănătatea femeilor din partea medicului tibetan Phuntsog Wangmo

Ascultă ritmurile corpului tău

Corpul nostru poate fi comparat cu o mașină: în tinerețe putem dezvolta o viteză incredibilă, apăsând constant gazul. Cu toate acestea, dacă nu ne schimbăm atitudinea față de sănătatea noastră, atunci mecanismul se poate defecta pur și simplu. Tinerii nu sunt adesea conștienți de consecințele unei diete și a unui comportament necorespunzător. Acum mulți stau la computer până dimineața, sunt expuși la tot felul de informații. Toate acestea duc la faptul că atunci când corpul adoarme în cele din urmă, mintea este încă tensionată, nu se poate relaxa în niciun fel. O persoană dezvoltă un puternic sentiment de atașament, mintea noastră caută în permanență ceva, nu se poate umple în niciun fel. Ei bine, de exemplu, dacă o astfel de persoană simte că este cald, atunci va căuta cu siguranță frigul, va simți frigul, va căuta căldura etc. O astfel de persoană nu va spune niciodată că, în cele din urmă, se simte bine și se simte mulțumit. Medicina tibetană sugerează să acordați atenție stilului de viață și nutriției din copilărie.

Îmbracă-te mai cald în timpul sezonului rece

Mulți pacienți, din cauza hipotermiei, au probleme cu rinichii și sistemul de reproducere. Motivul este dorința de a te îmbrăca ușor chiar și în lunile de iarnă și consumul de băuturi reci. Și dacă mănânci adesea alimente cu natură rece (de exemplu, cartofi și hrișcă), atunci medicul tibetan va observa cel mai probabil că ai o tulburare a energiei eoliene. Acest lucru se manifestă prin nervozitate crescută, incapacitate de concentrare, insomnie, emoții instabile, durere la nivelul spatelui inferior și al abdomenului inferior datorită insuficienței alimentării.

Creați fericire din lucruri mărunte

„Când am ajuns pentru prima dată în Occident, tinere frumoase au venit la întâlnirea mea și s-au plâns de depresie, insomnie, probleme și sănătate precară”, declară medicul. La început nu am putut înțelege: cum este posibil acest lucru? Mi s-a părut chiar că le-am înțeles greșit sau că râd de mine. La urma urmei, aceste femei au o viață confortabilă și calmă. Familiile lor au suficientă mâncare, țara lor nu se află într-o zonă de război, au acoperiș deasupra capului și căldură în casele lor, deci despre ce probleme vorbesc? Numai cu timpul mi-am dat seama că femeile din țările occidentale chiar au probleme. Cu cât o persoană are mai multe lucruri, cu atât mai multe motive de îngrijorare. Medicina tibetană sugerează în fiecare zi să ne amintim ce înseamnă viața umană, care sunt adevăratele valori. Viața nu este doar un gust, viața este un cocktail întreg. În Tibet, spunem: chiar și regele păsărilor, care zboară foarte sus, are o umbră și este întotdeauna cu el, oriunde zboară. Conștiința noastră este întotdeauna alături de noi. De îndată ce îți dai seama de valoarea vieții, nu mai participi la o cursă nebună în care obții puncte din anumite motive. Nu există standarde pentru bine și rău, pentru unii un eveniment este bun, pentru alții este rău. Când ești nefericit, acest lucru este rău, dar este bine când ești fericit. Îmi cer pacienții să își găsească lumina interioară. Și când oamenii văd această lumină în sufletele lor, chiar și cele mai puternice temeri pot fi vindecate. Începeți-vă dimineața cu următoarele gânduri: „Sunt relativ sănătos, nu există război în țara noastră, am o casă caldă, sunt înconjurat de cei dragi, avem o mulțime de mâncare bună”. Un astfel de început al zilei va face ca fiecare persoană să fie liniștită și recunoscătoare, completează Phuntsog Wangmo.

Nu renunța la tine, având grijă de familia ta

Femeile din multe țări sunt mai atașate de valorile familiei decât bărbații. „Pentru mulți, obiectivul principal este de a întemeia o familie și de a vă asigura că toată lumea din ea este fericită și sănătoasă. Dar să te gândești la casă în fiecare minut, să-ți faci griji pentru fiecare coș de pe fața copiilor – poate să nu fie foarte sănătos și plin de satisfacții. Nu știu prea multe și nu vorbesc rusa, dar am observat că femeile din Rusia se abandonează adesea complet de dragul familiei lor. Nu ar trebui să faci asta” afirmă medicul tibetan.

Ai grijă de frumusețea interioară

Adevărata frumusețe a unei femei este caracterul ei. „În Tibet spunem că o femeie este energia soarelui: când soarele iese, frunzele se deschid și totul înflorește, soarele are puterea de a da viață. Energia soarelui este compasiune, bunătate, aceasta este frumusețea unei femei. Când suntem supărați și stresați, frumusețea este vizibilă. Încercați să rămâneți într-o dispoziție însorită – masajul tibetan Ku-Nye vă va ajuta, chiar și după o sesiune atât starea de spirit, cât și starea pielii se schimbă complet. Astăzi există multe saloane spa și de wellness diferite, dar cel mai important lucru este impactul mental și emoțional.