5 pași după o despărțire, care te vor salva de greșeli într-o nouă relație

Înainte de a căuta dragoste, trebuie să înveți să trăiești singur și să lucrezi asupra ta. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să treci mai rapid peste o relație:

1.Încheie relația anterioară
Dacă ai mutat lucrurile în alt apartament, ai pus o ștampilă de divorț în pașaport sau ai anunțat oficial separarea pe rețelele de socializare, asta nu înseamnă că relația s-a încheiat. Acestea continuă, în timp ce examinați fotografiile și spionați pe fosta voastră dragoste pe Internet. Nu va fi posibil să uiți rapid de trecut; durează o perioadă de timp.
Când o floare este pusă într-un alt ghiveci, la început se ofilește, deși aici este mai mult spațiu și solul este mai bun. Are nevoie de timp pentru a se obișnui și a înflori. Oamenii sunt mai complecși.
Gândiți-vă mai întâi să ai grijă de tine și acordă-ți timp. Dacă nu treci de durerea relațiilor anterioare, cele noi vor adăuga doar probleme. Așteptați puțin, înainte de a începe o nouă relație după divorț sau despărțire. În opinia specialiștilor, dacă o relație a durat câțiva ani, atunci merită să începeți să construiți altele noi nu mai devreme de un an după despărțire.

2. Recuperați-vă după rănire
Despărțirea este o traumă pentru ambele părți implicate. Nu contează cine a fost inițiatorul despărțirii, caută motive de bucurie și ușurare.  Trebuie să te reconstruiești din nevoile de bază. În primul rând, stabilește un regim de somn și nutriție. De îndată ce segmentele de bază revin la normal, poți începe să te îndrepți spre comunicarea cu cei dragi. Nu te grăbi să faci noi cunoștințe imediat. În primul rând, trebuie să simți din nou pământul sub picioare și să lingi rănile lângă cei cu care poți fi vulnerabil și de la care poți primi dragoste și grijă.

3. Lucrați la respectul de sine
Despărțirea dăunează stimei de sine. S-ar putea să te îndoiești de atractivitatea ta, să te cerți pentru că nu poți păstra relația, să te simți vinovat. Toate acestea te fac vulnerabil.  După încetarea unei relații, o persoană este adesea cuprinsă de frica de singurătate, incapacitatea de a trăi fără sprijinul cuiva. În cea mai mare parte, astfel de temeri sunt iraționale și pot fi ușor depășite atunci când comunicați cu un psiholog. Primul pas este să ne dăm seama că nu există oameni de neînlocuit și că există întotdeauna posibilitatea de a găsi un partener mai potrivit.

4. Învață să trăiești singur
Într-o relație îndelungată, te completezi cumva cu partenerul tău, cedând undeva față de el, renunțând undeva la dorințele și obiceiurile tale. Singurătatea este o mare oportunitate de a reveni la versiunea originală a ta. Nu vei putea să își resetezi personalitatea la setările de bază și nu este necesar: te-ai maturizat, ai câștigat experiență și te-ai schimbat. Acum îți poți permite să decizi asupra propriilor dorințe, planuri și aspirații, fără a ține cont de părerea partenerului.
Înainte de a începe o nouă relație, ai grijă de propria bunăstare, carieră, sănătate. Așadar, după încheierea relației, cel mai bine este să trăiești singur o vreme și să-ți întărești propria poziție. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la toate întâlnirile. Acestea oferă un mare impuls emoțional, chiar dacă nu duc la o relație.

5. Lucrează la greșeli
Despărțirea are de obicei un motiv, chiar dacă vă despărțiți pașnic și fără tragedie. Pentru a nu repeta aceleași greșeli în următoarea relație, trebuie să înțelegi unde ai greșit. Și nu este vorba deloc despre cum să vă remodelați la standardul general acceptat. Dimpotrivă, trebuie să te înțelegi și să te accepți pentru a alege oameni mai potriviți.

În mod ideal, oricât de banal ar suna, ar trebui să mergi la un psiholog sau psihoterapeut pentru a trata acest lucru împreună cu un specialist.