5 obiceiuri bune ale francezilor, care le lipsesc românilor

În zilele de astăzi, tot mai mult ne preocupăm de stitul nostru de viață, tocmai de aceasta, în acest material îți prezentăm cinci obiceiuri de la francezi, care ar trebui adoptate și în România.

TIMPUL LIBER

Francezul care lucrează peste programul de lucru este fie o greșeală a naturii, fie nu există. Francezii înțeleg că odihna este la fel de importantă ca și munca. Pentru români, acest lucru poate fi enervant din cauza obișnuinței, pentru că în Franța este dificil să găsești un supermarket care funcționează șapte zile pe săptămână, ca să nu mai vorbim de magazinele non-stop. Timpul liber petrecut calitativ este o contribuție la productivitatea zilnică.

MĂRUNȚISURI

Francezii, urmând strategia lor de respectare a timpului personal, sunt fericiți să-l petreacă pe lucruri care le oferă plăcere și știu să găsească bucurie în lucrurile mărunte: să bea încet o ceașcă de cafea sau un pahar de vin, sau să stea la soare sau să respire aerul din parc. Din micile bucurii se formează cea mai întreagă, mare, reală și adevărată fericire.

REFUZUL GUSTĂRILOR

Probabil este una dintre acele obiceiuri atribuite rar parizienilor, dar care există cu adevărat în Franța. Aici se mănâncă de două sau de trei ori pe zi, dar fiecare masă este destul de complexă, cu desert. Acest lucru are unele beneficii pentru sănătate: fiecare masă este o încordare asupra pancreasului, deci cu cât sunt mai puține mese pe zi sunt consumate, cu atât mai bine.

DREPTURILE TALE

Străinii, veniți Franța, se plâng frecvent pe grevele dese, care paralizează toate activitățile. Dar, în general, obiceiul francez de a merge la mitinguri împotriva deciziilor guvernamentale, care nu le place, este absolut corect, deoarece așa ar trebui să fie într-o societate civilă sănătoasă. Nu-i va face rău românilor să-și cunoască drepturile și să ceară statului, angajatorilor și instituțiilor aflate la putere, să le respecte.

GRANIȚELE PERSONALE

În Franța, spre deosebire de România, nimeni nu va comenta cu voce tare despre modul în care este îmbrăcat un străin, ce expresie ar trebui să aibă o persoană oarecare sau cum ar trebui să își educă mamele copiii. Aici nimeni nu se va indigna că cineva fumează în apropiere. Ar fi extraordinar, dacă în România ar fi introdus sloganul „trăiește și lasă-i să trăiască și pe alții”, ceea ce presupune că trebuie să ai grijă de tine și de viața ta, nu și de alții.