5 sfaturi care îți vor îmbunătăți viața, chiar dacă jumătate din viață a trecut!

Deseori aud fraza: am o vârstă, e prea târziu pentru mine. 

Oamenii o spun fără să-și pună întrebarea de ce este prea târziu? Și dacă e prea târziu și nu mai aștepți nimic de la viață, atunci pentru ce mai trăiești? Cu siguranță trăiești pentru un scop. Pentru un vis, pentru o persoană, pentru tine-însuți, la urma urmei. Și dacă există un scop, de ce adicătelea ar fi prea târziu? Urmează-ți scopul, oricât de absurd sau trivial ar suna. Începe încet, numărându-ți pașii. Și ține cont de aceste 5 recomandări.

1. Nu te gândi nici la trecut, nici la viitor.

Ieri a trecut, mâine încă nu există. Ceea ce contează este astăzi, adică prezentul. Nu poți avea o zi de mâine mai bună, dacă te gândești permanent la ziua de ieri. Și nu poți avea o zi de astăzi mai bună, dacă te gândești permanent la ziua de mâine. Un om fericit este prea mulţumit de prezent ca să se mai gândească serios la viitor. Îţi trăieşti viaţa astăzi, nu mâine şi cu siguranţă nu ieri.

2. Scapă de ambianța negativă

Scapă de ambianța toxică, care te înconjoară. Începe cu persoanele negative, care îți otrăvesc viața. Nu te lăsa dus de nas. Nu te implica în conflicte, nu-ți pierde timpul cu certuri. Gândește pozitiv. Dacă te gândești numai la rău, vei atrage numai lucruri rele în viața ta. Iar dacă te gândești la bine și îi tratezi pe ceilalți cu respect, vei primi aceleași lucruri din partea lor.

3. Ai grijă la obiceiuri

Deprinderea este calea spre atingerea unui scop. Mulți nu obțin ceea ce își doresc tocmai pentru că nu înțeleg: totul trebuie să înceapă cu formarea de noi obiceiuri. Experții spun că acest lucru durează în medie trei luni. Și implică o muncă grea de zi cu zi. Alege conştient ce faci în mod repetat pentru că aceea este direcţia în care te îndrepţi pe drumul vieții tale. Obiceiurile îți modelează personalitatea.

4. Învață să te accepți

Când dacă nu acum? Gras, slab, frumos, urât, guraliv, timid, scund, neserios, visător, materialist, cinic. Ne naștem diferiți și diferiți trebuie să rămânem. De aceea, învață să te accepți așa cum ești și nu încerca să fii pe placul tuturor. A nu confunda acceptarea cu lenea și stima scăzută de sine. A te accepta înseamnă a rămâne adevărat și a nu intra în conflict cu propria individualitate.

5. Acționează acum

Ce am învățat eu la 50 de ani este că momentul potrivit nu vine niciodată. Dacă vrei să schimbi lumea, începe cu tine.  Dacă ai un scop, dacă ai o dorință, dacă ai aspirații, acționează acum. Pentru că nu contează cât de încet mergi, atâta vreme cât nu te oprești. Cei ce trăiesc sunt cei ce luptă. Și atât timp cât trăiești nu poate fi niciodată prea târziu. Începe acum.