4 citate excelente pe care trebuie să le cunoască fiecare șef! Notează-le și tu!

Să vorbim un pic despre liderii noștri creativi. Bineînțeles, mulți dintre ei au învățat cum să conducă și să stea în fruntea unei companii, dar unii încă mai sunt conduși de un singur sentiment sau mai degrabă de ideea: „Eu sunt șeful, tu ești prostul”.

Sau altfel: toți au opinii, dar a mea este cea mai corectă.

Iată ce aveau de spus clasicii la acest subiect:

1.Antoine de Saint-Exupery și una dintre cele mai publicate opere din lume „Micul Prinț”. 

De fapt, Antoine de Saint-Exupery are și alte cărți demne de respect, printre care se numără și o carte – parabolă „Citadela” și nu numai, dar iată un citat foarte bun de la faimosul francez:

„Munca grea nu este acolo unde se lucrează cu târnăcopul. Este groaznic nu să muncești din greu. Munca grea este atunci când loviturile cu târnăcopul nu au sens, unde munca nu îl unește pe om cu alți oameni.”

Oare de ce e așa? Pentru că omul care gândește, îndeplinind o muncă fără sens, este condamnat unui chin îngrozitor.

Iată încă un citat minunat de la Antoine de Saint-Exupery care m-a impresionat în mod deosebit:

„Dacă vrei să construiești un vas, nu bate oamenii la cap să strângă lemn, nu le trasa sarcini și nu le da de lucru ci, mai curând, vorbește-le despre imensitatea nesfârșită a mării.”

2.„Oamenii pot fi harnici numai atunci când sunt liberi.” – Denis Diderot

Diderot este un mare scriitor francez al secolului XVIII și membru de onoare al Academiei de Științe din Sankt-Petersburg.

Iar acest citat al lui este pentru cei care dorm și visează ca toți angajații să acționeze conform șabloanelor și instrucțiunilor lor.

Cu cât omul este mai încărcat de instrucțiuni, cu atât mai mult își pierde libertatea, creativitatea. Nu uita de acest lucru, mai ales dacă ești un lider! Dacă ai nevoie de un sclav e una, dar dacă ai nevoie de un angajat proactiv atunci citește mai sus.

3.„Tratează-i pe cei care sunt mai jos decât tine așa cum ai vrea să fii tratat de cei care se află mai sus decât tine.” – Seneca

Acest filozof roman a trăit cu 2000 de ani în urmă! Probabil, știa el ce spune, așa că merită să luăm aminte la cuvintele lui.

4.„Cel ce nu poate convinge prin afecțiune, nu va convinge nici cu severitate.” – Anton Cehov

Un adevărat conducător bun trebuie să explice de ce este atât de important să realizezi o sarcină sau alta. Poate unii sunt de părerea că totul se măsoară în bani? Însă, asta nu întotdeauna funcționează, să știi.