19 ingrediente valoroase pentru o viață cu gust de fericire

Dacă ați putea să dați șuturi în fund persoanei, vinovate de majoritatea problemelor voastre, dumneavoastră o săptămână nu ați putea ședea pe scaun.
© Eugeniu Grișcoveț

A fi fericit – e alegerea fiecăruia. Doar dintr-o parte pare să fie, că anume cineva are mai mult noroc în viață, iar cineva mai puțin. De fapt e necesar pur și simplu de dezvoltat mai activ niște calități, care cresc nivelul fericirii în fiecare din noi.

Noi am descoperit 19 ingrediente, care vor aduce vieții dumneavoastră gustul adevăratei fericiri:

1.Comunicați. Contactele numeroase e cheia succesului în viață. Cineva vă poate recomanda un local frumos, cineva să vă ajute cu un sfat bun, iar altcineva să vă facă cunoștință cu o persoană interesantă. Nu e neapărat să prieteniți cu fiecare. E destul să fiți în relații bune, pentru a ști că puteți adresa celor din jur întrebări, rugăminți și propuneri.

2. Nu exagerați cu modestia. Puteți toată viața să rămâneți neobservat, cu un bagaj imens de talente și vocații, dacă nu manifestați inițiativă. Promovarea personală e o artă care trebuie să o însușiți, dacă doriți să aveți parte de succes. Oamenii trebuie să știe că sunteți o persoană care se realizează în viață și colaborarea cu dvs. va aduce folos și acestora.

3. Faceți ceea ce vă place. Succesul vine mai rapid la cei care tind să-și satisfacă propriile necesități, și nu să corespundă așteptărilor celor din jur. Scăpați de stereotipurile sociale, ascultați de vocea interioară și faceți ceea, ce doriți dvs., nu ce cred alții că ar fi bine să faceți. Fiți voi înșivă – adevărata fericire vine când sunteți sincer cu sine.

4. Prieteniți cu oamenii fericiți. Aceștia pot fi pur și simplu oameni norocoși, care mereu au noroc… Sau optimiști, a căror viață poate și nu e un cer lipsit de nori, dar în schimb au capacitatea de a nu dramatiza, ci a accepta cu umor piedicile care apar prin viață. Fiind că vorbind cu o persoană care mereu are dispoziție bună, observați că și dvs. vă încărcați cu energie pozitivă.

5. Acceptați viața ca o joacă, în care uneori puteți învinge, iar uneori să pierdeți. Mulți suferă din cauza unei atitudini prea serioase față de viață. Excesul de seriozitate duce la îngrijorare și încordare permanentă. Norocul însă alege pe cei care văd viața proprie ca o loterie. Nu pierdeți drive-ul în viață, râdeți de problemele care apar și veți vedea cum ele pur și simplu se sparg, exact ca nişte bule de săpun!

6. Gândiți pozitiv. Gândirea pozitivă e antonimul gândirii negative, prin care persoana singură își complică viața, atrage circumstanțe care aduc mai multă suferință și durere. Nu acceptați gândurile negative care vin, ele permanent vă vor intensifica dispoziția negativă. Fericirea în viață e atunci când alegeți binele și ignorați răul.

7. Înconjurați-vă cu pozitiv. Dacă v-ați deprins să priviți filme de groază, să urmăriți la știri: crime, suferințe, accidente – nu sperați că fericirea vă va bate la ușă. Pentru ca fericirea să vă viziteze sufletul, înconjurați-vă cu lucruri minunate, muzică frumoasă, oameni și fapte bune.

8. Zâmbiți oamenilor. Psihofiziologii afirmă, că și în cazul în care vă impuneți să zâmbiți, obțineți același efect, dacă ați zâmbi sincer. Oamenilor din jur le este mai plăcut să discute cu oamenii care zâmbesc. Vă este greu pe suflet, impuneți-vă să zâmbiți, și veți vedea că începți să vă simțiți mult mai bine.

9. “Nu vă blocați”. Unii oameni nici nu sunt capabili să uite chiar o neplăcere măruntă, permanent se întorc spre retrăirea acelei situații negative. E necesar să fiți mai flexibili, să vă schimbați dispoziția și tipul de activitate. Nu vă agățați de eșecurile, greșelile comise – căutați alte căi, în așa mod vă creșteți mult mai mult șansele de succes.

10. Lăudați-vă. Bucurați-vă de micile voastre victorii. Uneori noi nu apreciem realizările noastre. Niciodată nu subapreciați reușitele, succesele obținute – lăudați-vă chiar și pentru un lucru mărunt dar făcut foarte bine. Făceți-vă cât mai des cadouri, ele vă văr motiva să atingeți succesul din nou!

11. Alimentați-vă corect. Nu exagerați cu dietele – alimentația insuficientă duce la oboseală acută, chiar și spre apatie. În așa stare e imposibil să aveți noroc în viață. Mai mult ca atât, mâncarea e o sursă a plăcerii. Nu vă lipsiți de bucuria de a fi sănătos și a mânca ceva gustos, dar nici nu faceți din mâncare un scop al vieții.

12. Creați. Hobby-urile au efect terapeutic, elimină stresul, relaxează și îmbunătățesc activitatea organismului. Nu contează ce hobby aveți (pictură, dansuri, muzică, sport, etc.) găsiți timp pentru activitatea dată. Când creați, dvs. creșteți nivelul de inspirație și de fericire în viață.

13. Încercați. Nu vă limitați la un singur tip de activitate. Viața nu stă pe loc și trecerea dintr-o sferă de activitate în alta, poate fi o întorsătură decesivă, care vă poate aduce succes în viață. Dacă a apărut șansa să vă manifestați în ceva nou, de ce să nu riscați? Învațăți o nouă profesie, o nouă limbă, încercați ceva nou și nestandart. Spune-ți ”Da” oportunităților care par stranii la prima vedere.

14. Eliberați-vă de totul ce e de prisos. Iertați pe cei care v-au supărat, achitați datoriile, aruncați lucrurile vechi de care nu aveți nevoie, renunțați la obligațiunile care v-au fost impuse – curățați-vă viața, precum un calculator e curățit de fișierele inutile. Vă veți simți mai liber, mai fericit și capabil să atingeți noi înălțimi.

15. Aflați-vă cât mai mult la lumină. Ajunsul sau neajunsul luminii influențează dispoziția dvs. În perioada întunecată a zilei, glanda hipofizară elimină hormonul melatonina, care creeză starea de plictiseală și dispoziții decadente. Așa că, iubiți lumina, și veți simți cum în suflet deveniți mai luminoși!

16. Fiți aproape de lucrurile minunate. Adevărata artă vindecă sufletul, vă scapă de agitația zilnică și vă aduce schimbări pozitive în viața proprie. Este o explicație științifică pentru asta: impresiile vii cresc activitatea creierului, ceea ce creează o bază excelentă pentru a genera idei și a dezvolta planuri pentru implementarea lor. Așadar, grăbiți-vă să vizitați teatre, muzee și filarmonice!

17. Uniți-vă cu natura. Plimbați-vă desculță pe iarbă, atinge-ți scoarța copacului, inspirați aerul pădurii, ascultați murmurul râului și ciripitul păsărilor, iar iarna ascultați scârţăitul zăpezii de sub picioare… Chiar și o plimbare prin parc, vă poate ajuta să eliminați oboseala și agresiunea, și să vă încărcați cu energie vitală, care vă va da puteri noi pentru realizarea scopurilor dvs.

18. Alegeți-vă un talisman. Poate fi o jucărie mică de pluș, sau un inel. Într-un cuvânt ceva ce a fost cu dvs. în momentele fericite ale vieții, și care puteți permanent să-l purtați cu dvs. Crezând puternic că acest talisman vă va aduce noroc, veți observa că atrage-ți mai mult succes. Doar că nu exagerați: talisman ca talisman, dar educația și precauția mereu trebuie să fie cu dvs.

19. Credeți în norocul dvs. Doar la prima vedere pare că motive de bucurie nu sunt, dar de fapt – dvs sunteți alesul destinului și deja sunteți norocos: aveți acoperiș deasupra capului, nu flămânziți și sunteți liber în a alege în viață… Simțindu-vă norocos, dvs. deja sunteți la mijloc de drum spre succes. Cu așa capital la început, rămâne doar să depuneți puțin efort pentru a păstra fericirea în viața dvs!