Nu te descuraja niciodată: 10 semne că ești pe drumul cel bun, chiar dacă nu crezi asta

Disconfortul este un lucru neplăcut, dar necesar. E ca durerea care te convinge să te duci la medic atunci când corpul te dă de gol. Fără disconfort nu există evoluție. Pentru a evolua, pentru a încerca ceva nou, pentru a schimba starea actuală a lucrurilor întotdeauna ai nevoie de un disconfort. Iată 10 lucruri care la prima vedere creează dinsconfort, dar de fapt prevestesc o schimbare.

1. Simți că îți retrăiești fricile din copilărie 

În momentul când realizezi că la maturitate simți aceleași frici pe care le-ai simțit și în copilărie, începi să înțelegi de ce gândești și simți în acest fel. Cu alte cuvinte, abia atunci începi să conștientizezi problema și începi a lucra asupra ei.

2. Te simți „pierdut” și fără scop

A te simți pierdut este de fapt un semn că ai devenit mai prezent și mai conștient de propria ta viață. Aceasta înseamnă că trăiești mai puțin în amintiri și gânduri despre viitor și mai mult în prezent. Înseamnă că ești în pragul unor schimbări.

3. Simți necesitatea de a fi singur

Dacă la un moment dat ai renunțat la ideea de a petrece fiecare weekend cu prietenii, iar problemele celorlalți au început să te obosească mai mult decât să te intrige, înseamnă că ai devenit mai matur și mai independent din punct de vedere emoțional.

4. Ai tot mai puțini prieteni

De cele mai multe ori, acest lucru înseamnă că ai devenit mai selectiv față de oamenii care fac parte din viața ta și mai receptiv față de propriile interese și nevoi. De asemenea, ar putea să însemne că evoluezi, în timp prietenii tăi stau pe loc, sau invers.

5. Simți că nu știi ce vrei

Ultimele tale iluzii despre ce „ar trebui” să faci au dispărut. Te simți nesigur din cauza incertitudinii! Dar asta înseamnă că ești în proces de dezvoltare. Sentimentul de nesiguranță sau incertitudine prevestește de multe ori o schimbare și o conștientizare.

6. Simți că mai ai un drum lung de parcurs

Acest lucru înseamnă că te-ai maturizat, că știi unde vrei să ajungi, că știi de ce instrumente și resurse dispui și că acest lucru este inevitabil pe termen lung. Pentru că nu contează cât de încerci mergi și cât de lung e drumul câtă vreme știi unde vrei să ajungi.

7. Ai multe îndoieli

Dacă ai început să ai multe îndoieli nu înseamnă că ai devenit mai fricos sau mai puțin hotărât. Dimpotrivă, înseamnă că ai devenit mai matur, mai deștept, mai cumpătat și, cel mai important, mai responsabil, atât pentru viața ta, cât și pentru viața celor din jur.

8. Simți că gândurile sunt dușmanul tău

Într-adevăr. Cel mai mare dușman al tău ești tu și în momentul în care începi să înțelegi acest lucru, dușmanul devine mai slab. Doar atunci când înțelegi cu oroare cât de puternice și periculoase sunt gândurile tale, abia atunci începi să le controlezi.

9. Înțelegi că o parte din visele tale nu vor deveni realitate

O abordare sănătoasă, a unui om cu picioarele pe pământ. Pentru că succesul înseamnă să obții ceea ce dorești, dar fericirea înseamnă să te bucuri de ceea ce obții. Pe de altă pare, suntem nefericiți pentru că zăbovim prea mult încercând să înțelegem dacă suntem fericiți sau nu.

10. Înțelegi că frica este inevitabilă

E firesc să te temi de schimbări. Dar chiar dacă ți-e frică, trebuie să mergi mai departe. Schimbările sperie, dar sunt necesare. Ele te obligă să gândești diferit, stimulează creativitatea, îți dau energie să te miști mai departe și cresc pofta de viață.