
În ritmul agitat al vieții, este ușor să te pierzi și să nu observi cum s-au schimbat valorile și obiectivele tale, iar aceste atitudini îți vor aminti de ceea ce contează cu adevărat.
1.Viața este valoroasă
Da, avem lucruri de făcut, obligații față de ceilalți, probleme și preocupări, dar acestea nu sunt un motiv pentru a nu fi fericiți. Nu uitați să reveniți la prezent și să vă dați seama că sunteți plini de viață, iar viața, în ciuda tuturor necazurilor, este frumoasă. Apreciază fiecare moment.
2.Toți oamenii greșesc
Iertați greșelile voastre și a celorlalți. Oamenii fac greșeli tot timpul, indiferent în ce poziție se află și câtă responsabilitate au. Este doar o parte din viața oricăruia dintre noi.
3.Sănătatea are prioritate
Corpul vostru rezolvă multe probleme singur și fără implicarea voastră. Mănâncă alimente sănătoase, fii activ, nu sta prea mult într-un singur loc, îngrijește-ți dinții. Dormi suficient în fiecare zi și nu pune în niciun caz munca deasupra bunăstării tale.
4.Persoanele apropiate sunt mai importante decât serviciul
Sănătatea nu este singurul lucru care nu ar trebui sacrificat pentru muncă. Este ușor să te convingi că munca este cea mai importantă. Serviciul aduce bani, fără de care nu poți trăi. Mulți nu încetează să lucreze nici după ce vin acasă: se gândesc constant la afaceri, rezolvă problemele prin telefon și e-mail, însă timpul cu oamenii dragi este mult mai prețios decât câțiva lei în plus.
5.Părerea altora nu înseamnă nimic
Prea des, acordăm importanță la ceea ce cred alții despre noi, dar oricât de important ar putea părea rolul cuiva în viața ta, ei sunt doar oameni, la fel ca tine. De asemenea, fac din când în când lucruri stupide și se comportă ciudat. Și părerea lor nu înseamnă absolut nimic. Pacea ta sufletească și armonia cu tine sunt mult mai importante.
6.Sinceritatea este principala condiție pentru armonie
A fi sincer nu este ușor. Poți răni pe cineva din greșeală sau poți fi mustrat la locul de muncă, dar în cele din urmă, un astfel de comportament te va ajuta să devii mai bun, mai responsabil pentru sarcini, cu mai multă atenție – la sentimentele familiei și prietenilor. Și să fii sincer cu tine însuți – recunoscându-ți greșelile și dezavantajele – te va ajuta să devii persoana pe care vrei să o fii.
7.Fricile doar îți încurcă
Fiecare persoană se teme de ceva: concediere, pierderea celor dragi, probleme de sănătate. Ei bine, temerile care nu sunt o amenințare directă pentru viață și sănătate încură foarte mult pentru o viață armonioasă și fericită. Scapă de ele. Fă lucrurile care te sperie, un pas în greșit. Mai bine să încerci să greșești decât să regreți că nu ai încercat.
8.Toată lumea are nevoie de sprijin
Toată lumea vrea să audă din când în când că totul va fi bine. Nu vă fie teamă să cereți sprijin. Recunoașterea faptului că este dificil și rău este un semn de putere. Și nu ezitați să oferiți sprijin celorlalți.
9.Schimbările sunt binevenite
Pentru a merge mai departe, trebuie să schimbi ceva. Se întâmplă că schimbarea ne sperie, dar aceste temeri nu trebuie să împiedice. Numai în timp se poate evalua dacă schimbările au fost bune. În același timp, nu trebuie să vă fie frică de schimbările negative. Și ele sunt utile: ne obligă să gândim diferit, să reflectăm la valorile și obiectivele noastre din viață, uneori ne motivează să lucrăm mai mult sau să ne îngrijim mai bine.
10.A fi o persoană bună este gratuit
Oricine se simte bine când este ajutat sau tratat cu respect, dar în același timp, puțini oameni încearcă să se comporte în același mod cu ceilalți. Dacă faci bine, iartă oamenii pentru greșeli, păstrează-ți calmul într-o situație conflictuală.