Viața e prețioasă…nu irosi nici măcar o zi!

O femeie s-a plâns că soțul ei nu aruncă nici un bănuț pe ea. Aceasta s-a simțit lipsită de valoare fiindcă nu a fost felicitată de către soț de ziua ei. Primise doar câteva mesaje de: “La mulți ani!” din partea copiilor. Stătea singură într-un colț și plângea. Împlinise 50 de ani.

Deodată, unei doamne i s-a făcut milă de ea și a întrebat-o care e motivul de plânge.  Femeia i-a povestit în mare parte cele întâmplate, iar doamna în cauză a încurajat-o zicându-i că orice clipă e prețioasă și să nu mai piardă vremea. Respectiv femeia în cauză chiar s-a oferit să cumpere ceva gustos de mâncare, doar pentru a o face pe omagiată să înțeleagă că nu e timp să fii trist sau să pierzi vremea în viață (cu atât mai mult de ziua ta). Aceasta a încurajat-o zicându-i: “Fiecare zi este un cadou, fiecare zi de viață este o sărbătoare. Știu asta de la muncă. Prețuiește fiecare clipă și bucură-te de ea!”

Omagiata și-a îmbrăcat cea mai elegantă rochie, a invitat câțiva prieteni, au cumpărat mâncare, au sărbătorit, iar după au mers la film.

Într-un final femeia omagiată a constatat că doamna căreia i se făcu milă de ea era psiholog. Doar asta putea fi explicația cum de un om străin a reușit cu atâta ușurință să-i schimbe gândirea din una negativă în una pozitivă.

Femeia cealaltă i-a spus atunci că este asistentă medicală, lucrează la secția de terapie intensivă și știe aceste lucruri din propria experiență. Respectiv aceasta avea parte zilnic de persoane cărora, oricât ar fi vrut să le mai prelungească viața măcar cu o clipă, nu era posibil. Ea știa cât de prețioasă este fiecare clipă și că nu există motive, și nici timp să fim trișți.

Nu pierde nici măcar o zi din viață. Nici măcar o oră, nici măcar o clipă, fiindcă aceasta nu se va mai repeta!

În momentul când te simți tristă, dezamăgită, furioasă, schimbă. Cumpără-ți ceva bun, du-te într-un loc care îți place, comunică și poartă cea mai bună rochie. Viața e o ființă atât de fragilă, iar noi merităm să ne bucurăm de harul ei!