Vei crede că te-ai întors cu 300 de ani în urmă: 20 de orașe fantastice ale Germaniei de azi

Orașele mici din Germania sunt acele locuri unde te simți ca într-o poveste. De îndată ce te îndepărtezi puțin de orașele zgomotoase, poți vedea imediat o altă viață – calmă, echilibrată și pașnică. Aici, înconjurat de case confortabile fachwerk, parcă timpul s-ar fi oprit cu câteva secole în urmă. Dacă dorești să te relaxezi de agitația orașului, aceste orășele sunt destinația perfectă!

Monschau

Casă roșie din secolul XVIII, faimoasa Moară de muștar din secolul al XIX-lea, numeroase case din lemn și peisajele fermecătoare – asta îi cucerește pe turiștii din Monschau.

Dacă dorești să vezi un oraș în care timpul s-a oprit acum 300 de ani, cu siguranță îți va plăcea aici.

Garmisch-Partenkirchen

Într-o vale magnifică, înconjurată de munți maiestuoși, se află cea mai mare și mai modernă stațiune din Bavaria. Și deși acesta este mai mult un loc pentru schi, vara, aici nu te vei plictisi.

În apropiere se află magnificul Palat Linderhof, cel mai înalt vârf muntos din Germania, Zugspitze și legendarul Castel Neuschwanstein.

Casele tradiționale pictate cu culori luminoase pe ferestre vor face dintr-o plimbare în jurul orașului o adevărată desfătare!

Oberammergau

Nu departe de Garmisch-Partenkirchen se află un oraș nu mai puțin pitoresc Oberammergau, ale cărui case vechi sunt decorate cu fresce.

Datorită dimensiunilor mici și a apropierii imediate de Garmisch-Partenkirchen, ambele orașe bavareze pot fi vizitate într-o singură zi.

Bacharach

Acest frumos oraș antic din Valea Rinului a existat înainte de sosirea romanilor.

Partea sa istorică este înconjurată de un puternic zid construit între 1344–1364, iar pe dealul de deasupra orașului, se ridică maiestuos castelul Shtalek.

Rothenburg ob der Tauber

Orașul bavarez Rothenburg ob der Tauber este considerat unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa.

Zidurile și turnurile sale străvechi au rămas intacte după Războiul de treizeci de ani din 1618.

Zidurile și turnurile sale străvechi au rămas intacte după Războiul de treizeci de ani din 1618.

Schiltach

Acest mic oraș romantic, situat în Schwarzwald – „Pădurea Neagră”, a reușit, de asemenea, să-și păstreze aspectul medieval original.

Străzi înguste, vechea primărie din piață și numeroase case pe jumătate din lemn timp de secole păstrează atmosfera unică a orașului antic.

Quedlinburg

Quedlinburg este rezervația naturală germană fachwerk care are 1300 de clădiri antice construite conform acestei tehnologii.

Cea mai veche casă din oraș (din toată Germania de Est!) a fost construită în prima jumătate a secolului al XIV-lea.

Casele s-au păstrat datorită faptului că orașul a reușit în mod miraculos să evite bombardamentele în timpul celui de-al doilea război mondial.

Trier

Orașul antic, fondat de romani și care pretinde la titlul de cel mai vechi oraș din Germania, este situat în regiunea viticolă a Moselei.

În 2009, istoricii au calculat nu doar data exactă, ci și ora în care a fost fondat orașul: 7 ore 11 minute pe 23 septembrie, 16 î.Hr.

Coincide atât cu ziua echinocțiului de toamnă, cât și cu ziua de naștere a împăratului Augustus, care, de fapt, a fondat orașul.

Meersburg

Un mic oraș de pe malul lacului Constanța se mândrește cu singurul castel medieval din această regiune și cu trei (!) Palate.

Istoria orașului a început în secolul XII, iar străzile sale înflorite s-au păstrat încă din acele timpuri străvechi.

Mittenwald

Un alt oraș bavarez, care se află chiar la hotar cu Austria, într-o vale pitorească înconjurată de Alpi.

După ce ai văzut atracțiile turistice locale, poți urca pe Muntele Karwendel pentru a te bucura de priveliștea uluitoare ale Mittenwald-ului și Alpilor.

Cochem

Orășelul Cochem din Valea Moselei își păstrează micul secret.

Pe lângă castelul antic, în acest oraș se află depozitul Băncii Federale Germane și buncărul nuclear, care era folosit pentru depozitarea banilor.

Bamberg

Micul oraș antic ai regilor și episcopilor, situat pe șapte munți la nordul Bavariei, a reușit să-și păstreze aspectul turistic.

Aici vei găsi clădiri construite între secolele XI și XIX, inclusiv Primăria veche pe râu și vechea Catedrală romanică Bamberg, fondată în secolul al XI-lea.

Dinkelsbühl

Un oraș fermecător medieval de la granița Baden-Wurtenberg și Bavaria te va încânta cu o arhitectură antică bine conservată.

Case fachwerk cu acoperișuri roșcate, inscripții gotice originale pe case și străzi pavate – toată această frumusețe a scăpat în mod miraculos de bombardare și distrugere!

Lübeck

Semnul distinctiv al orașului este Poarta Holstein, în interiorul căruia astăzi se află muzeul istoric.

Mândria lui Lübeck este primăria sa, care este cea mai veche primărie funcțională din Germania.

Acesta a fost unul dintre cele mai bogate orașe din Lumea Veche.

Ramsau

Bavaria este un adevărat paradis pentru iubitorii de antichități, tradiții și natură uimitoare.

Într-unul din colțurile acestui paradis, de lângă lacul Königssee, este situat micul oraș Ramsau.

Atracția sa principală este biserica Sf. Sebastian, care poate fi găsită adesea pe copertele ghidurilor de călătorie din Germania.

Wernigerode

Orașul, care se află în Saxonia-Anhalt, este renumit pentru castelul său medieval, prima mențiune despre care datează de la începutul secolului XII. De-a lungul secolelor, a fost reședința conducătorilor locali.

Străzile confortabile ale orașului sunt pline de case colorate după stilul fachwerk.

Cele mai cunoscute clădiri ale orașului datează din secolele XVIII, XIII și chiar XII. Apropo, anume aici a fost filmat în anul 1979 filmul „Anume acel Munchausen”.

Meissen

Oraș amplasat la doar câteva zeci de kilometri de Dresda, este renumit pentru legendarul porțelan Meissen, a cărui primă fabrică a fost fondată aici în 1710.

Orașul antic, situat pe traseul vinului Saxon, practic nu a suferit în timpul celui de-al doilea război mondial, datorită căruia a putut să-și mențină forma medievală.

Schwerin

Micuțul oraș Schwerin, care este capitala Mecklenburg-Vorpommern, este adesea numit „orașul a șapte lacuri și păduri”.

Simbolul orașului este Castelul Schwerin, situat pe o insulă pitorească din centrul istoric.

Din secolele XII – XVII și apoi din secolul al XIX-lea, Schwerin a fost reședința ducilor de Mecklenburg. Multe clădiri ridicate în epoca ducilor au supraviețuit până în zilele noastre.

Freiburg

Orașul, fondat în 1120, te va captiva cu atmosfera sa sufletească și armonioasă. Legenda spune că în oraș a trăit inventatorul prafului de pușcă, Bertold Schwartz, și umanistul, Erasmus din Rotterdam.

De asemenea, se spune că anume în Freiburg s-a inventat tortul de cireș, Schwarzwald, și ceasul cu cuc.

Acest oraș antic, care se află chiar la marginea Pădurii Negre, te va încânta cu o arhitectură străveche frumoasă și cu priveliști uluitoare.

Michelstadt

Prima mențiune a orașului datează din 741.

Michelstadt s-a dezvoltat și a fost construit în diferite epoci, astfel încât pe străzile sale poți vedea atât case medievale, cât și renascentiste sau în stil baroc.

Mândria orașului este primăria, construită în 1484. Există, de asemenea, un castel construit în secolul al X-lea.