Un cuplu a cumpărat un vagon ruginit și l-a transformat într-o casă de vis

În secolul XXI, puțini își permit să-și cumpere o casă fără ajutorul băncii. De aceea, vedem în internet tot mai multe istorii ale familiilor care transformă în locuințe orice: de la containere maritime până la vagoane de tren.

La fel a procedat și un cuplu american, care a ales să nu se bage în datorii și să abordeze problema imobiliară altfel decât majoritatea.

Artiștii Dan și Annabelle din Fort Collins au cumpărat un vagon de tren și l-au trasnformat într-o casă cu stil.

Construit încă pe timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, vagonul era deja extrem de uzat, însă tânăra familie i-a oferit o nouă viață. Cum și era de așteptat, artiștii au avut o abordare creativă.

Interiorul a fost îmbrăcat în lemn cu aspect învechit, fiind ales și un mobilier de anticariat.

Remarcabilă este construcția de deasupra vagonului. Geamurile mari de la mansardă fac locuința mai luminoasă și mai bine aerisită. Totodată, aceasta mărește vizual spațiul.

Camera de baie pare a fi ruptă din istorie. Faianța neobișnuită în formă de solzi de pește îi oferă o notă de aristocratism. Apropo, tavanul este acoperit în totalitate cu oglinzi.

„Soba burgheză”  instalată de fapt este un spațiu de depozitare pentru produsele de igienă, iar hornul servește drept gaură de ventilație.

Vagonul dispune de instalațiile sanitare necesare, apă caldă, frigider și alte dispozitive electrice. Viața într-o astfel de construcție nu se deosebește cu nimic de viața într-o căsuță la sol.

Acest vagon i-a costat pe cei doi în jur de 25-30 de mii de dolari. Ideea și designul le aparține în totalitate, iar rezultatul e cu adevărat impresionant.